Kultūras ziņas

Cirka ēkas metu konkursā nav 1. vietas ieguvēja

Kultūras ziņas

Aktrises Marijas Bērziņas debija režijā

LMA studentu izstāde "Brokastis Kuldīgā"

Atklāta Mākslas akadēmijas studentu darbu izstāde Kuldīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Mākslas akadēmijas studenti  Kuldīgas Mākslinieku rezidences galerijā piedāvā skatījumu par brokastīm Kuldīgā.

Divas nedēļas Kuldīgā ilga ikgadējais studentu vasaras plenērs, kas ikreiz noslēdzas ar plenērā radīto darbu izstādi. Konkrēta tēma tai dota pirmo reizi. 

Rīta noskaņas, mirkļa sajūtas un reflektēšana  par šīm sajūtām, krāsas, cilvēki apkārt, agrās stundas rosība, kāds izēsts šķīvis vai izdzerta glāze – it kā ikdienišķas lietas, bet kopumā veido to ainu, kāds ir rīts Kuldīgā studentu un arī viņu pasniedzēju acīm.

Studenti atzina, ka plenēra laikā vēlējušies tieši paeksperimentēt, radīt vieglāk uztveramus darbus, savukārt Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, gleznotājs Aleksejs Naumovs secināja: “Labi, ka darbi ir svaigi, jautri, krāsaini, gribas atbraukt uz Kuldīgu un paēst brokastis.”

Vasaras plenērus Latvijas Mākslas akadēmija rīko jau sen, bet uz Kuldīgu dodas sesto gadu. Studenti brīvā dabā te glezno divas nedēļas, un tad šķiet, ka ik ieliņā var sastapt kādu gleznojam. Kopumā te strādāja 14 pirmā un trešā kursa Glezniecības nodaļas studentu.

“Tas ir tāds labs laiks, kas ļauj sakoncentrēties tīri uz gleznošanu, jo arī akadēmijā laiks ir sadrumstalots starp lekcijām un ikdienas dzīvi,” uzsvēra LMA Glezniecības katedras vadītājs Andris Eglītis.

Šī Kuldīgā nav vienīgā Latvijas Mākslas akadēmijas studentu izstāde. Gan Mākslinieku rezidences galerijā, gan Mākslas namā var aplūkot Glezniecības nodaļas bakalauru darbu izstādi. Tajā jaunie mākslinieki savas idejas īstenojuši vizuālos mākslas darbos, izmantojot dažādas tehnikas un materiālus. Abas izstādes būs apskatāmas līdz 24.jūnijam.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti