Kultūras ziņas

Kāds būs 2020. gads teātros?

Kultūras ziņas

Šogad top grāmatu cikls "Es esmu…"

Izstāde "Pierādījumi oficiālai mīlestības nāvei"

Atklāta izstāde «Pierādījumi oficiālai mīlestības nāvei»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jauna izstāde atklāta galerijā “M Māksla” – izaicinošās mākslinieces Veltas Emīlijas Platupes darbu kolekcija ar nosaukumu “Pierādījumi oficiālai mīlestības nāvei”.

Velta Emīlija Platupe savā glezniecībā pārskata un drosmīgi interpretē cilvēka eksistences lielos jēdzienus. Viņa vizuālajās vīzijās uzsit melno humoru ar “Veco nāvi”, kaislību dēmoniem un cilvēku tumšāko dziņu radītām sekām.

Ja Latvijā var runāt par maģisko jeb teiksmaino reālismu, tad Veltai Emīlijai tas piestāv. Iepriekš māksliniece līdzīgā stilistikā izraisījusi diskusiju ar izstādi “Piedošana nav iespējama”, veidojusi kostīmus un animētas gleznas izrādei “Persiešu valodas stundas” un, kas ne mazāk būtiski, – viņa saviem darbiem izmanto otrreizējās izejvielas.

Veltas Emīlijas Platupes gleznas papildina papjē mašē skulptūras jeb tēli, kuri ir gan koķeti, gan tomēr biedējoši. Tajos apvienojas naivisms, rotaļīgums un mītiskums.

Velta Emīlija Platupe ir studējusi glezniecību, scenogrāfiju un keramiku Latvijas Mākslas akadēmijā. Kānas/Šērbūras mākslu un mēdiju augstskolā Francijā Velta Emīlija ir ieguvusi otru maģistra grādu mūsdienu mākslā. Mācīties ir jauki, viņa apsver, ko studēt tālāk. Veido personālizstādes par emocionāli un sociāli aktuālām tēmām. Rada lelles, scenogrāfijas un kostīmus dažādos Latvijas teātros. Piedalās grupu izstādēs un projektos ārvalstīs.

Izstāde galerijā “M Māksla” būs skatāma līdz 31. janvārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti