Kultūras ziņas

Piesaki savu kultūrvietu "Kilogramam kultūras"!

Kultūras ziņas

Priekpilna drāmiņa par nopietniem dzīves lēmumiem

Elitas Patmalnieces pietuvināšanās dabai

Atklāta Elitas Patmalnieces personālizstāde «Pietuvoties»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Trešdienas vakarā Rīgas centrā, nelielajā Vīna studijas izstāžu zālē, tiek atklāta mākslinieces Elitas Patmalnieces personālizstāde  “Pietuvoties”. Tā parādīs dažādas mākslinieces radošās šķautnes. Izstādē aplūkojamas gan Patmalnieces abstrakti ekspresīvās lielformāta dabas noskaņas akrila gleznās, gan spilgtas izšūtas glezniņas ar Patmalniecei raksturīgajiem sieviešu portretu tēliem. 

Meklējot ceļu pie sevis un vienlaikus esot mūžīgajā saskarē ar dabu, māksliniece Elita Patmalniece šīs vasaras tvertās ekspresīvās dabas noskaņas apvienojusi personālizstādē “Pietuvoties”.

“Varētu pietuvoties vai visu dzīvi. Tas ir skaidrs, ka dabu attēlot ļoti grūti. Un tad sanāk tādas noskaņas. Centrālajā darbā, kas saucas “Pietuvoties”, beigās ir sanākusi tāda kā seja, sirds, visums. Katrs var ieraudzīt šajos darbos, ko grib,” saka Elita Patmalniece. 

Mākslinieci iedvesmo apziņa, ka uz pasaules viss ir saistīts, un pat koki ar savām saknēm palīdz viens otram. Iedvesma gleznām rasta gan Mežotnē, gan pastaigās gar jūru Mazirbē un Jūrkalnē. Tur arī daļa darbu karstajās dienās gleznoti, peldkostīmā droši šķaidoties ar krāsām.

“Katru dienu mēs gājām kaut kur ar draudzenēm tādā kā ceļojumā. No rīta piecelies un tad ej ar kājām gar jūras krastu, un katru rītu mūs sagaidīja kāds brīnums. Tieši tā daba un varenība, kas tevi apņem, un tu saproti, ka nevari to attēlot. Varbūt es savos izšūtajos darbos to zīmēju, bet sanāk tādas mokas,” neslēpj Patmalniece. 

Elitas Patmalnieces jaunāko darbu nelielā izstāde Vīna studijas interjeru greznos trīs mēnešus. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti