Atklās noslēdzošo «Patības» ekspozīciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ceturtdien, 17.septembrī, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Mākslas un mūzikas centrā tiks atklāta izstāžu cikla "Patība. Latvijas laikmetīgās mākslas vēsture" noslēdzošā - 12.ekspozīcija. Tajā būs aplūkojami mākslinieku Ojāra Pētersona un Indriķa Ģelža jaundarbi, Sarmītes Māliņas un Ērika Boža mākslas darbi no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) krājuma, kā arī grāmatas un katalogi par šiem māksliniekiem. Izstāde būs apskatāma līdz 15.oktobrim.

"12 izstādēs mēs esam aptvēruši 39 māksliniekus. Šāds vērienīgs un daudzpusīgs izstāžu cikla iznākums mūs rosina izdot publikāciju par visiem "Patības" mākslas darbiem - gan jaunradītiem, gan tiem, kas glabājas Latvijas Nacionālā mākslas muzeja un Mūkusalas mākslas salona krājumu kolekcijās. Publicēti tiktu ne tikai attēli un anotācijas, bet arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas speciālistu apkopotā bibliogrāfiskā informācija par katru mākslinieku. Varam būt gandarīti, ka cikla "Patība" izstādes bija plaši apmeklētas, gūstot pozitīvas atsauksmes. Tas liek cerēt, ka arī Latvijas laikmetīgās mākslas vēstures un darbu atspoguļojums grāmatas formātā tiks novērtēts. Nenoliedzami, gan izstādes, gan topošā publikācija ir nozīmīgs un papildinošs pienesums topošajam Latvijas Laikmetīgās mākslas muzejam," norāda Helēna Demakova, mākslas zinātniece un izstāžu cikla "Patība. Latvijas laikmetīgās mākslas vēsture" kuratore.

Projekta "Patība. Latvijas laikmetīgās mākslas vēsture" izstāžu cikla ekspozīcijās redzami Latvijas laikmetīgās mākslas klasiķu darbi, galvenokārt no LNMM krājuma. Tāpat tiek izstādīti aktuāli strādājošu mākslinieku darbi, kuru daiļrades kāda šķautne tematiski vai stilistiski sasaucas ar attiecīgā klasiķa mākslu. Izstāžu pamatu veido grāmata "Patība. Personības ceļā uz laikmetīgo mākslu. Padomju Latvijas 60.-80.gadi", sastādītāja Helēna Demakova).

Izstāžu ciklā tiek demonstrētas studijā "Platforma Film" nesen tapušas filmas par latviešu laikmetīgās mākslas klasiķiem (režisore Ilze Šņore, režisore inscenētāja Ilona Bērziņa, operatori Artūrs Lapinskis un Inese Tīkmane, montāžas inženieris Jānis Ērglis, producents Pāvils Raudonis), kā arī kinolentes par laikmetīgās mākslas klasiķiem.

Cikls "Patība. Latvijas laikmetīgās mākslas vēsture" noritējis kā LNB un Borisa un Ināras Teterevu fonda sadarbības projekts, paplašinot LNB Mākslas un mūzikas centra piedāvātās iespējas. Projekta idejas autore un kuratore ir Helēna Demakova, darba grupu veido - Brigita Zelča-Aispure, Aivija Everte, Ilze Egle, Ingrīda Peldekse, Katrīna Teivāne-Korpa un Dace Gasiņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti