Atklās Margaritas Germanes laikmetīgās tēlniecības izstādi «Metamorfoze»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Izstāžu zāles “Rīgas mākslas telpa” Intro zālē no 1. februāra līdz 1. martam tiks eksponēta Margaritas Germanes laikmetīgās tēlniecības izstāde “Metamorfoze”, medijus informē “Rīgas mākslas telpas” pārstāvji.

Izstādi “Metamorfoze” veidos laikmetīgās tēlniecības objektu grupa – pašportreti, kas izstrādāti autortehnikā un eksperimentālās materiālu kombinācijās, par centrālo izstādes vēstījumu atstājot autores simboliski bezgalīgo pārmaiņu procesu.

Margaritas Germanes laikmetīgās tēlniecības izstādē metamorfoze būs vērojama kā pārējas process, kad esi abās pārmaiņu pusēs vienlaikus. Par topošo izstādi “Metamorfoze” māksliniece Margarita Germane stāsta, ka “šī metamorfoze ir par pārmaiņām apziņā. Tā ir vērtību stabilizēšana, kur pašos pamatos ir atstāta vieta konstantām pārmaiņām. Mana stabilitāte ir kustība. Nebaidīties sākt no jauna, apaugt ar to jauno un to viedumu, tā stiprinot pārliecību par sevi, par manu iekšējo “es domāju, tātad esmu”."

Par mākslinieci:

Margarita Germane (1986) absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Vides mākslas dizaina nodaļas bakalaura programmu(2010), turpina maģistra studijas Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības apakšnozares programmā. Apguvusi tēlniecību apmaiņas programmā “Accademia di Belle Arti di Venezia” Itālijā, jaunā māksliniece Margarita Germane šajā izstādē eksponēs darbus, kas tapuši šajā pārējas procesā starp Venēciju un Latviju.

Izstādes laikā notiks arī tēlnieces vadītās meistardarbnīcas bērniem 16. februārī un 1. martā pulksten 11.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti