Rīta Panorāma

Skaņas mistērijas "Sound Mystery" izpildījumā

Rīta Panorāma

Suņa skološanas ābece: suns un bērni

Metālmākslinieks Aivars Riekstiņš - Gleznas. Emaljas

Atklās mākslinieka Riekstiņa karstās emaljas tehnikā radītu darbu izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Metālmākslinieks Aivars Riekstiņš visu radošo mūžu skolojis jaunos māksliniekus  Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā. Viņa idejas iedzīvinātas rotās, bet izstāde galerijā “M Māksla” ir mākslinieka vēlme parādīt citu savu radošo šķautni – gleznas veidotas karstajā emaljā.

Aivara Riekstiņa audzēkņi meistaru dēvē par klasiķi, kurš jaunajiem mācījis atraisīt savu radošumu. Viņa personālizstāde pārsteidz, jo Riekstiņš gleznojis sarežģītajā karstās emaljas tehnikā.

Iedvesmu veidot šāda formāta un tehnikas darbus mākslinieks smēlies pirms vairākiem gadiem notikušajā 3. starptautiskajā emaljas mākslas simpozijā.

“Tā ir grūta tehnika, bet vispār ilgspēlētāja jau, un to romantiku apvienot – tur tai domiņai ir [jābūt]. Tā smilšu kastes filozofija man jau dikti patīk. Var būt bērnišķīga, var būt naiva, var būt smieklīga, bet gribas jau to saglabāt,” stāsta mākslinieks Aivars Riekstiņš.

Romantiķis, kurš aizslēpies aiz asprātīgo gleznu stāstiem – darbus viņš dēvē par saviem romāniem.

Mākslinieki no “Lietišķajiem” (Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas) ir sava veida kopa – asprātīgi skeptiķi, kuri pazīst bohēmas garšu. Arī Riekstiņš ir no šīs domubiedru kopas, vēl ar Tallinas Mākslas institūta un Mākslas akadēmijas izglītību.

Gleznotājs Kārlis Siliņš izstādi komentē:

"Es esmu pārsteigts, tā tehnika ir tāda absolūti jocīga – ar pindzelīti klāj virsū un pēc tam tas viss tiek dedzināts. Un tā krāsa kapitāli izmainās.

Bet tas tev ir jāzina, ko tu vispār dari! Jo tas nav nejauši. Tāpēc jau es viņam teicu, ka vajag nosaukt šito par gleznām, nevis kaut kā savādāk, jo tās ir gleznas.”

Metālmākslinieka Aivara Riekstiņa personālizstāde “Gleznas. Emaljas” galerijā “M Māksla” aplūkojama tikai vienu nedēļu – no 7. līdz  līdz 14. februārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti