Atklās Jūrkalnes mākslas plenēru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

1.jūlijā plkst. 18 Jūrkalnes tautas namā ar tēlnieka Ivara Miķelsona izstādi "Āķis lūpā" tiks atklāts sestais Jūrkalnes mākslas plenērs.

Šogad plenēra mākslinieki pavadīs desmit radošas dienas Jūrkalnē, atspoguļojot vietējo dabu, cilvēkus un suitu kultūru. Plenēra noslēgumā Jūrkalnes krodziņos tiks rīkotas darbu izstādes. Jūrkalnes mākslas plenērs tiek rīkots pēc mūziķa un mākslinieka Igo iniciatīvas.

Ivars Miķelsons būs viens no desmit māksliniekiem, kurš šogad piedalīsies Jūrkalnes mākslas plenērā. Viņa vadībā Jūrkalnē taps jauna "Suitu tikšanās vieta", kas papildinās jau esošos vides objektus Alsungā un Gudeniekos.

Par savu izstādi tēlnieks saka: "Jūra, vējš, zivis - šo tēmu es spēlēju personālizstādē "Āķis lūpā". Manas skulptūras nerisina nekādas globālas problēmas, nemaisās politikā, nepiņķerējas sarežģītās koncepcijās un nešokē, lai tā piesaistītu uzmanību. Īsi mirkļi no dzīves - manējās, jūsējās, ir tie, kas paliek līdz pašām spēles beigām. Un tos es pārvēršu savās skulptūrās, nedaudz pievienojot ironijas pēcgaršu, uzspēlējiet šo spēli "Āķis lūpā"."

Ivars Miķelsons beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas tēlniecības nodaļu un Latvijas Mākslas akadēmijas tēlniecības nodaļu. Pašlaik strādā par pedagogu Rīgas dizaina un mākslas vidusskolas formas dizaina programmā. Regulāri piedalās izstādēs, plenēros un citos mākslas projektos. Mākslinieka veidotās skulptūras atrodas privātkolekcijās Latvijā, Francijā, Austrijā, ASV un citur.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti