Kultūras ziņas

Ievas Ozoliņas filmai IDFA žūrijas balva

Kultūras ziņas

"Dziļā, skumjā jūra" Nacionālajā teātrī

Jaunas izstādes Mākslinieku savienības galerijā

Atklās ikgadējo izstādi «Rudens 2017. Mākslinieku nams»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Piektdien, 24. novembrī, Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) galerijā atklās 42. ikgadējo vizuālās mākslas izstādi “Rudens 2017. Mākslinieku nams”, vēsta savienība.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad izstādē ir viena aktualitāte. Šoreiz tas ir pats Mākslinieku nams, kam šoruden atjaunota fasāde.

“Izstādes kontekstā tā ir tēma par ēku ar atjaunotu fasādi, kas rosina domāt par mākslinieka pašapziņu, par viņa radošo darbību kā vērtību pilsētas un valsts mērogā. Arhitektūrai un daudzām citām materiālām liecībām ir iespēja iegūt atjaunotu izskatu un „atgriezties” pagātnē, taču ļaudis dzīvo šodienā, kur ir iespēja attīsties un būt nozīmīgiem nākotnē,” par izstādi ideju raksta LMS.

Ekspozīcijā būs iespēja apskatīt glezniecības, tēlniecības, foto mākslas, instalācijas darbus un citus mākslas veidus, kurus radījuši vairāk nekā 50 autori. Paredzams, ka izstādes atklāšanā tiks paziņots arī mākslinieks, kura izstādē iesniegto darbu visaugstāk būs novērtējusi mākslinieku un mākslas zinātnieku žūrija. Uzvarētājs saņems iespēju 2018./2019. gada sezonā Latvijas Mākslinieku savienības galerijā rīkot personālizstādi.

Izstāde “Rudens 2017. Mākslinieku nams” būs apskatāma līdz 2018.gada 7.janvārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti