«Atklāj savu dzintaru!» - arī mākslas forums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Gaidot koncertzāles „Lielais dzintars” atklāšanu, kas iecerēta šajā rudenī, Liepājā notiek mākslas forums „Atklāj savu dzintaru!”. Forums turpināsies līdz pat augusta beigām, piedāvājot liepājniekiem un viesiem gan augstvērtīgus mūzikas, gan laikmetīgas mākslas notikumus. Ne bez ievērības jau palikuši objekti pilsētvidē.

„Visa foruma laikā būs iespējams apskatīt laikmetīgās mākslas izstādes. Tās ir gan telpās, gan pilsētvidē. Interesanti darbi būs pieturvietās. Trīs atsevišķās vietās būs lielformāta skulptūras un sienas gleznojums,” mākslas foruma norises Liepājā atklāj „Lielā dzintara” pārstāve Baiba Bože. Viņa ikvienu aicina Liepājā baudīt mākslas un mūzikas notikumus, kas turpināsies līdz 29. augustam.

Laikmetīgās mākslas kurators Andris Vītoliņš uzsver, ka viņa mērķis uz Liepāju bija atvest māksliniekus, kuri veicina domāt, radīt svētku sajūtu un viļņošanos Liepājā: „Bija sajūta, ka vajag izdarīt kaut ko paliekošu, tāpēc radās iecere radīt vienu sienu. Tā ir slavena siena, kur kādreiz Liepājā atradās balerīna.  Tagad uz šīs sienas ir „Skaņu vīrs”, kuru veidoja Ēriks Caune ar Daini Rudeni. Viņi ir vieni no zināmākajiem sienu, ielu māksliniekiem Latvijā. „Skaņu vīrs” ir abstrakts simbols muzikalitātei.”

Lielu interesi un cilvēku izbrīnu jau radījis darbs „Rozes vārdā”, kas atrodas pie vienas no Liepājas Universitātes ēkām. Tās autors ir Gintars Krumholcs. Šī darba izstādīšana publiskai apskatei Rīgā netika atļauta, taču liepājnieki bijuši pretimnākošāki. Uz melnas bumbas, kas atgādina futbola bumbu, apkārt sastutēti melni vīri bruņojumā:

„Visādas lietas jau kaut kā vārdā notiek. Daudzas notiek bezjēdzīgi. Vienkārši zem tām maskām ir cilvēki, tie nav roboti. Likās skaists tāds nosaukums -  „Rozes vārdā”, kā senie bruņinieki, nezināmu, abstraktu iemeslu dēļ gāja un kāvās. Šie džeki tāpat.”

Augustā pilsētā gaidāmi vēl citi nozīmīgi notikumi, turpina Baiba Bože: „22. augustā īpašs notikums gaidāms Karostas manēžā, kur atkārtoti skanēs izcilais Liepājas teātra iestudējums ”Pūt, vējiņi!”. 28. augustā džeza noskaņas gaidāmas mūzikas skolā, bet foruma noslēgumā 29. augustā notiks simforoka koncerts „Leģenda par dzintaru”, kur skanēs dziesmas par un ap dzintaru.” 

Apskates vērts ir arī pats „Lielais dzintars”.  Jaunās Liepājas koncertzāles būvniecības un iekārtošanas darbi ir gandrīz beigušies - gan no ārpuses, gan no iekšpuses tā jau ieguvusi savu tēlu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti