Kultūras ziņas

Sākas festivāls "Skaņu mežs 2017"

Kultūras ziņas

"Sapņi un drāmas" izraēliešu laikmetīgajā mākslā

Laikmetīgajā mākslā nosaukumam nav nozīmes?

Atklāj laikmetīgās mākslas izstādi «Nosaukumam nav nozīmes»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ne viss ir tā kā izskatās – ar šādu pārliecību šobrīd Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) apakšzemes lielajā izstāžu zālē tiek atklāta līdz šim vērienīgākā laikmetīgās mākslas izstāde. Ironisks ir tai dotais nosaukumu – "Nosaukumam nav nozīmes".

Māksla ārstē – kā tas notiek? Un cik atšķirīgi ārstniecības metodes iedarbojas uz katru no mums – to iespējams izjust LNMM līdz šim visvērienīgākajā Latvijas laikmetīgās mākslas izstādē, kurai dots nosaukums – "Nosaukumam nav nozīmes".

"Tā izstāde ir nosacīts autoru kolektīvs, kurš ir daļa no daudz lielāka – tas ir kā naktī skrien cilvēki pa pļavu un no augšas tiek izgaismots kāds bariņš. Atšķirībā no citām kuratoru veidotām izstādēm te nav nekāda pamatkonpcepcija vai ideja, kuru tad mēģinātu ilustrēt ar tādiem vai citādiem māksliniekiem vai izvēlēties darbiem.

Šeit ir mākslinieku ikdienas mākslinieciskā procesa fiksācija," stāsta mākslinieks, izstādes idejas autors Ojārs Pētersons.

Visus izstādes dalībniekus vieno studijas Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā un viņu profesors Ojārs Pētersons.

Laikmetīgās mākslas izstāde LNMM ir šī brīža fiksācija – atklājot visplašāko ideju un izteiksmes līdzekļu spektru un rādot ne tikai to, kā šodienas pasaulē jūtas mākslinieki, un liekot aizdomāties, ka ne viss ir tā, kā izskatās.

Izstādi reprezentē 32 Latvijas mākslinieku jaunus darbus.

Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstītā izstāde ir saturiska pieturvieta ceļā uz mecenātu līdzfinansēto Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja izveidi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti