Kultūras ziņas

Leļļu teātrim jauni krēsli un jauns galvenais režisors

Kultūras ziņas

Konference par vilkačiem Ģertrūdes ielas teātrī

Sācies "Liepājas mākslas forums"

Atklāj ikgadējo «Liepājas mākslas forumu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Piektdien koncertzālē “Lielais dzintars” ar laikmetīgās mākslas darbu sēriju atklāts ikgadējais “Liepājas mākslas forums”. Tas ir turpinājums pagājušajā vasarā noritējušam mākslas forumam, kas iekrāsoja tobrīd vēl tikai gaidāmo koncertzāles atklāšanu.

Turpinot pērnā gada tradīciju, arī šogad foruma rīkotāji parūpējušies, lai liepājniekiem un pilsētas viesiem būtu iespēja mākslu baudīt ne tikai telpās, bet arī pilsētvidē.

Foruma ietvaros liepājniekiem un pilsētas viesiem tiek piedāvāti dažādu žanru un starpžanru mūzikas un mākslas notikumi, kā arī kino. To atklās ar Kuldīgas mākslinieku rezidences radīto mākslas projektu “Lielzemes muzejs”, kura centrālais objekts ir lielizmēra kaķis. Pēc tam forumu ieskandinās mūzikas, dejas un dzejas koncertizrāde “Gadalaiki”.

“Ir tāds stāsts par paralēlo realitāti, ko mēs nezinām. Šeit būs muzejs ar artefaktiem, ar pierādījumiem, ka tā ir taisnība,” saka projekta „Lielzemes muzejs” autors Andris Vītoliņš.

“Mēs ar “Dzintaru” vēlamies šajā augusta mēnesī, pirms sākas aktīva rudens sezona,  aicināt pavadīt laiku arī šeit vasarā, baudot profesionālo mākslu vai mūziku,” piebilst Liepājas mākslas foruma organizatore Baiba Bože.

Kā jau tas ir ierasts, forums liepājniekiem un pilsētas visiem piedāvā iespēju baudīt mākslu ne tikai iekštelpās, bet arī pilsētvidē. Šoreiz ārpus telpām būs iespējams apskatīt dažādas instalācijas un skulptūras.

“Es uztaisīju darbiņu, kurā es attēloju vienu vīriņu, kurš ir izdomājis savu konstrukciju, kā var dzirdēt netveramos signālus,” par savu darbu stāsta skulptūras „Ieklausies eņģeļu balsīs” autors Ivars Drulle.

„Atšķirībā no kādiem viļņiem, ko var uztvert zvaigžņu kaut kādas frekvences vai ar radioteleskopa palīdzību, šis vīriņš mēģina sadzirdēt eņģeļu balsis,” norāda Drulle.

Mākslas sesijas ietvaros tiek turpināta tradīcija ik gadu foruma laikā dāvināt pilsētai vienu sakoptu ēkas sienu. Šovasar tas ir lielformāta gleznojums – Liepājai raksturīgā vārna. “Man likās, ka šajā vietā vajag kaut kādu vienu simbolu, kas iezīmētu šo lielo laukumu, ko cilvēku pa lielu gabalu var redzēt un nosaukt šo vietu “Pie vārnas”, piemēram. Tādā veidā viņš organizē to laukumu,” pauž lielformāta gleznojumu autors Uldis Rubezis.

Mākslas objekti pilsētvidē būs apskatāmi līdz 30. septembrim. Liepājas mākslas forums noslēgsies 13. augustā džeza un blūza noskaņās, kad koncertzālē “Lielais dzintars” viesosies Austrijas multimākslinieks Rafaels Resnigs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti