Kultūras ziņas

Rotaļlietu simfonija Lielajā Ģildē

Kultūras ziņas

Topošie kinorežisoru darbi

Helēnas Heinrihsones "Maģiskais reālisms"

Atklāj Helēnas Heinrihsones personālizstādi «Maģiskais reālisms»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Krāsu sprādziens šajā ziemas tumsā spēj gan apžilbināt, gan sasildīt – māksliniece Helēna Heinrihsone ir radījusi jaunu, spilgtu "Maģisko reālismu" un tieši šobrīd saņem pirmos apsveikumus savas jaunākās personālizstādes atklāšanā galerijā "Bastejs" Vecrīgā.

Mākslinieces Helēnas Heinrihsones "Maģiskais reālisms" tapis šīs vasaras iespaidos, vērojot vāzēs saliktās angļu rozes no sava dārza un taisot skicītes.

"Es ilgi vēroju un tad parādās emocijas, kas pārvēršas cilvēkos un noslēpumainās krītošajās ēnās..." atklāj Heinrihsone. „Tas ir mans pēdējais darbs, arī angļu rozes, un man bija tāds motīvs – kā kautiņš, kā notikumi no klasiskās mākslas inspirēti, un tad es savienojumu kaut ko romantisku ar skarbāku."

Māksliniece neslēpj, ka šoreiz ļāvusies izaicinājumam gleznot visu, kas ienāk prātā, neuztraucoties ne par skatītāju, ne par savu "pareizrakstību" – tā viņa atzīstas kosmosam savā pazemīgajā kalpošanā glezniecībai.

Ja jums tumšajā gada nogales pietrūkst krāsu spēka un vasaras atmiņu dzīvesprieka – Helēnas Heinrihsones Maģiskais reālisms galerijā Bastejs to jums palīdzēs atgūt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti