Atklāj Dinas Ābeles personālizstādi «Vērotāji»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

30. aprīlī plkst. 18 Kalnciema kvartāla galerijā tiks atklāta mākslinieces Dinas Ābeles personālizstāde „Vērotāji”, kas atspoguļos nelielus stāstus par mums pašiem - par vērošanu, novērošanu, ievērošanu un neievērošanu.

Dinas Ābeles pārdomas par izstādes vēstījumu: "Mēs novērojam dabas parādības un notikumus, augšanu un dilšanu, zvaigznes un ūdeņus, vēju un klusumu, sabiedrību un politiku, laikrakstus, televizorus un kaimiņus. Vērojam sevi un otru mums līdzās. Ievērojam labas un sliktas lietas, pieklājības un normatīvos aktus. Vērojam un klusējam. Neievērojam likumus un satiksmes noteikumus. Varbūt uzdodam dažādus jautājumus? Varbūt mācamies no tā ko novērojam? Varbūt domājam un rīkojamies kā visi? Varbūt pieņemam paši savus lēmumus? Varbūt ieklausāmies…"

Māksliniece Dina Ābele mācījusies Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Tekstilmākslas nodaļā, Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļā un Latvijas Mākslas akadēmijas maģistratūrā. No 1999. gada ir zīmēšanas katedras docente Latvijas Mākslas akadēmijā un strādā arī grafikas dizaina jomā dažādās izdevniecībās. Māksliniece glezno, izmantojot dažādas faktūras gan uz koka dēlīšiem, gan audekla. Dinas Ābeles darbus raksturo dzīvespriecīgs kolorīts, vieglums un skaidra kompozīcija. Gleznas bieži vien ir kā mazi stāstiņi, kas uzrunā skatītāju, uzdodot tam dažāda rakstura jautājumus.

Izstāde būs apskatāma līdz 23.maijam katru dienu no plkst. 10 līdz 22, izņemot svētdienas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti