Atjaunoto LNMM ēku trijās dienās apmeklējuši 100 000 interesentu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Trīs dienu laikā atjaunoto Latvijas Nacionālo mākslas muzeju (LNMM) apmeklējuši kopumā 100 000 cilvēku, pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.

Pirmdien, 14. decembrī, līdz plkst.17 muzeju bija apmeklējuši ap 7000, bet pašreiz aplēsti visi šīs dienas apmeklētāji, to bijis ap 10 000. Iepriekšējās divās dienās muzeju apmeklēja 90 000 interesentu.

Īpaši daudz pirmdien muzejā bija manāmas organizētas skolēnu grupas.

Kā ziņots, svētdien, 13.decembrī, LNMM apmeklētāju bija tik daudz, ka  muzeja darbinieki nolema apturēt cilvēku ielaišanu muzejā.

Atvērto durvju dienas norisināsies līdz 16.decembrim. Darba dienās - no 14.decembra līdz 16.decembrim - muzejs būs atvērts no plkst.14 līdz 19.

Rekonstrukcijas un restaurācijas laikā pilnībā atjaunota muzeja vēsturiskā ēka, kā arī ievērojami paplašinātas telpas - izveidota apakšzemes piebūve un jaunas izstāžu zāles muzeja bēniņos. Tik vērienīga restaurācija, rekonstrukcija un modernizācija notikusi pirmo reizi ēkas 110 gadu vēsturē. Mērķtiecīga darba rezultātā muzeja ēkā ir izveidota mūsdienīga infrastruktūra mākslas darbu eksponēšanai un saglabāšanai. Muzejā ir radīta vide sabiedrības izglītošanai un saturīgai brīvā laika pavadīšanai atbilstoši 21.gadsimta muzeju prasībām.

Muzeja ēkas rekonstrukcijas, restaurācijas un jaunbūves projekta pasūtītājs ir Rīgas domes Īpašuma departaments, būvprojekta autors ir Lietuvas arhitektu biroja "Processoffice" arhitekts Vitauts Biekša, savukārt būvniecības un restaurācijas darbus veica būvfirma "Re&Re". Līgums par LNMM rekonstrukciju, restaurāciju un paplašināšanu starp Rīgas domes Īpašuma departamentu un SIA "Re&Re" tika parakstīts 2013.gada 22.janvārī.

Darbu kopējās izmaksas ir 29,8 miljoni eiro, no kuriem 16,8 miljoni eiro ir Rīgas domes finansējums, bet 13 miljonu eiro finansējums piesaistīts no Eiropas Savienības līdzekļiem. Visas summas norādītas, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti