«Arterritory» žurnālā apkopojis intervijas ar Eiropas vadošajiem mākslas kolekcionāriem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Mākslas un kultūras portāls "Arterritory.com" laidis klajā žurnāla "Arterritory sarunas ar kolekcionāriem" pirmo numuru, kurā apkopotas 11 intervijas ar Eiropas vadošajiem mākslas kolekcionāriem, paverot interesentiem durvis uz Eiropas prestižāko mākslas privātkolekciju pasauli.

Šajā izdevumā "Arterritory" sarunu partneri ir personības, kuru statuss un investīcijas mākslā padarījušas viņus par autoritātēm, ar kuru viedokli rēķinās ne tikai mākslas tirgus segments, bet mākslas pasaule kopumā. Daudzi no viņiem darbojas prestižu pasaules muzeju padomēs. Izdevuma centrā ir ne tikai ieskats izcilās krātuvēs, bet sarunas par to, kā māksla un tās kolekcionēšanas kaislība mainījusi konkrētu cilvēku dzīvi un pasaules uztveri.

"Šis izdevums mums šķiet īpaši nozīmīgs Latvijas un Baltijas kontekstā, kur mākslas tirgus, mecenātisma un kolekcionāru kustība ir teju neeksistējoša. Un Rīga joprojām atrodas ceļā uz savu Laikmetīgās mākslas muzeju. Mūsu pārliecība ir, ka tieši iepriekš minēto procesu veicināšana ir viens no izšķirīgi svarīgajiem soļiem, ar kuru palīdzību aktivizēt procesu un vienlaikus arī padarīt reģionu par atskaites punktu pārējai mākslas pasaulei," saka žurnāla koncepta autores Una Meistere un Daiga Rudzāte

Žurnālā lasāmas sarunas ar norvēģu mākslas kolekcionāru un viesnīcu īpašnieku Peteru Stūrdālēnu, norvēģu miljardieri Kristianu Ringnēsu, vācu mākslas kolekcionāri Ingvildu Gecu, grieķu mākslas kolekcionāru Dimitru Daskalopūlu, itāļu modes leģendu Lučano Benetonu, grieķu mākslas kolekcionāru Daki Joannū, franču videomākslas kolekcionāriem Izabellu un Žanu Konrādu Lemetriem, itāļu kolekcionāri Patrīciju Sandreto Re Rebaudengo, spāņu mākslas kolekcionāru Hoakinu Djesu-Kaskonu, vācu kolekcionāru Haraldu Falkenbergu, kā arī intervija ar skotu mākslas kolekcionāriem Nikiju un Robertu Vilsoniem.

"Arterritory sarunas ar kolekcionāriem" izdotas kā divi atsevišķi izdevumi latviešu un angļu valodā. Intervijas ar kolekcionāriem veidojušas Una Meistere, Daiga Rudzāte, Anna Iltnere, Agnese Čivle un Margarita Zieda. No 28.maija "Arterritory sarunas ar kolekcionāriem" varēs iegādāties gan Latvijā, gan Baltijā, gan Ziemeļvalstīs.

Nākotnē plānots turpināt izdevuma sēriju "Arterritory sarunas ar kolekcionāriem", uzrunājot visdažādāko radošo jomu – mākslas, modes, dizaina un grāmatu - kolekcionārus, kas pilnībā atdevušies savām kaislībām, kuru rezultāts ir pārsteidzošas kolekcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti