Kultūras ziņas

Pasniedz Jāņa Baltvilka balvu

Kultūras ziņas

Lasījumi Baltvilka dzimšanas dienā

"Arsenālā" Eimandas Zeinas kolekcija

«Arsenālā» top «Eimandas Zeinas kolekcijas izstāde»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Izstāžu zāles “Arsenāls” radošajā darbnīcā top monumentāli lielformāta sienas gleznojumi, bet priekštelpā, gluži kā paklāji saguluši linogriezumi. Tiek iekārtota Eimandas Zienas kolekcijas izstāde, kura skatītājiem durvis vērs 26. jūlijā.

“Eimanda Zeina ir Amandas Ziemeles un Haneles Zanes Putniņas - abu mākslinieču - pieņemta kopējā identitāte, tā ir kolekcionāre, kuras izstādē mēs šobrīd atrodamies,” atklāj izstādes kuratore Līna Birzaka-Priekule. "Izstāde, no vienas puses, ir sadarbības forma, kurā šīm diezgan atšķirīgajām māksliniecēm būt kopā, bet, no otras puses, protams, šī izstāde runā par ārkārtīgi būtiskiem jautājumiem, kas skar kolekciju būtību kopumā."

"Eimanda un Zeina ir bijušas jau senāk, Eimandas Zeinas kolekcija ir salīdzinoši jauna," stāsta māksliniece Amanda Ziemele.

Eimandas Zeinas krājumā glabājas lielformāta gleznieciskie un grafiskie atradeņi, pārpalikumi, sens sienu gleznojums, valodas radījumi un citi nozīmju nesēji, veidojot inscenētu situāciju, kas izvietota telpā pēc principa no konkrētā uz abstrakto.

Eimandas Zeinas kolekcija, iespējams, nav pati nopietnākā kolekcija, atzīst abas mākslinieces.

Izstādi papildinās izglītības programma. 22. augustā plkst. 18.00 radošā nodarbība bērniem vecumā no sešiem līdz desmit gadiem. 25. augustā plkst. 15.00 “Sarunas muzejā” un izstādes noslēgums ar Eimandu Zeinu un izstādes kuratori Līnu Birzaku-Priekuli.

Izstādes ietvaros skatītājiem tiks dota arī īpaša iespēja arī ielūkoties "Arsenāla" kolekcijas glabātuvē, kurā ikdienā apmeklētaji netiek ielaisti. Īpašā ekskursija un saruna par kolekcijām paredzēta 15. augustā. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, dalība tikai ar iepriekšēju pieteikšanos.

Izstāde "Arsenāla" radošajā telpā būs skatāma līdz 25. augustam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti