Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Ģirtu Greiškalnu. Uzņēmējdarbības vides un ārvalstu investīciju eksperts

Rīta Panorāma

Fonds "Līdzskaņa"- atbalsts mūziķiem

Eiropas mākslinieku grupas "Akroma" zīmējumu izstāde

«Arsenālā» skatāmi Eiropas mākslinieku grupas «Akroma» zīmējumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zāles "Arsenāls" radošajā darbnīcā Vecrīgā no šā gada 9. februāra līdz 11.martam būs skatāma Eiropas mākslinieku grupas "Akroma" zīmējumu izstāde, liecina rīkotāju informācija.

"Akroma" ir Eiropas mākslinieku apvienība, kurā darbojas ap 50 biedru, pārstāvot plašu mākslas mediju spektru - glezniecību, tēlniecību, video, instalācijas, grafiku, grafisko dizainu, performances, skaņu. "Mūs vieno saikne ar zīmējumu - visās tā formās un izpausmēs. Zīmējums kā pabeigts darbs vai daļa no procesa, kā valoda vai faktūra," stāsta dalībnieki.

Mākslinieki bieži savu projektu izstrādi uzsāk tieši ar zīmēšanu. Tas ir veids, kādā piefiksēt idejas, iekustināt radošumu un personisko izpēti. Dažiem autoriem zīmēšana ir izzinoša - kā pirmais impulss, procesa posms, kaut kas, ko parāda reti, bet dažiem tas ir galvenais un vienīgais mākslinieciskās izpausmes veids.

"Akroma" mērķis ir veicināt Eiropas zīmēšanas praksi un meklējumus, kā arī domāt par zīmējumu izstādīšanu un pielietojumu, savietojot dažādus darbus līdzās vienu otram.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti