Kultūras ziņas

Simfoniskās mūzikas lielkoncerts

Kultūras ziņas

Radošais sauciens pēc koncertzāles

Edītes Pauls-Vīgneres "Krāsu erotika"

Arhitektūras muzejā Edītes Pauls-Vīgneres izstāde «Krāsu erotika»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 22.janvāra līdz 11.martam Latvijas Arhitektūras muzejā būs apskatāma mākslinieces Edītes Pauls-Vīgneres izstāde "Krāsu erotika", kurā eksponēti māksliniecei netipiskā tehnikā 2015. gadā radīti darbi.

"Krāsu erotika" Edītei Pauls-Vīgnerei izpaužas sakāpinātā interesē par krāsu. Krāsām sajaucoties un saplūstot, veidojas reljefi, līnijas, faktūras, sabiezējumi. Šis process sagādā patiesu baudu, tā veidošana ir maģija, kuras rezultāts ir mākslas darbi un izstāde.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Darbi tapuši 2015. gadā un veidoti māksliniecei netipiskā tehnikā. Četrdesmit izstādīto sieviešu portretu iedvesmas avots ir senās mežģīnes, portretos var saskatīt līdzību ar dzīvē redzētiem cilvēkiem. Abstrakti gleznotajās apsveikuma kartītēs var sajust mākslinieces sakāpināto mīlestību pret krāsu un faktūru.

Komentējot izstādes vietas - viduslaiku namu "Trīs brāļi" - izvēli, māksliniece stāsta, ka šīs ēkas reiz noskatījusi ar domu par mazu, intīmu izstādi.

"Es sen biju noskatījusi šīs senatnīgās ēkas, kas, mīļi sakļāvušās, atrodas Vecrīgā, Mazajā Pils ielā 17, 19 un 21. Esmu tās ieaudusi vienā savā gobelēnā, bet dziļi sirdī tīkoju šajās ēkās reiz izveidot mazu, intīmu izstādi. Šis mirklis ir pienācis!" saka māksliniece.

Edīte Pauls-Vīgnere Latvijas Radio raidījumam "Kultūras Rondo" stāsta, ka izstādi veido divas daļas - viena daļa veltīta senajām mežģīnēm, kuras māksliniecei uzdāvinājusi Daina Dagnija.

"Es biju nolēmusi pārtraukt tekstilmākslas darbību, jo esmu jau ļoti iztērējusi enerģiju. Esmu pārgājusi uz mazām lietām, bet tās mežģīnes man negribējās mest ārā, jo parasti jau atbrīvojas no materiāliem. Taču es tās apžēloju. Man tās likās tik jaukas un skaistas, un es domāju, kā varētu iemūžināt. Tad ienāca prātā ideja, ka varētu likt zem stikliem un tā pasargāt. Bet, lai pasargātu, tas būtu par maz. Vajadzētu, lai tās apdzīvotu, un tad es ievietoju portretus," stāsta Edīte Pauls-Vīgnere. Māksliniece atklāj, ka, pašai to negribot, portreti sanākuši kādam līdzīgi, tāpēc tiem doti vārdi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti