Kultūras rondo

Apspriešanā pašlaik ir „Arhitektūras likums”. Ko jaunu tas noteiks un definēs?

Kultūras rondo

Āzijas mākslas stāsti un Japānas okimono figūra „Rakan” muzejā „Rīgas Birža”

Riharda Vāgnera ielā 3 būs jauna izstāžu telpa „Pilot”

Ar starptautisku grupas izstādi atklās Latvijas Mākslas akadēmijas izstāžu telpu «Pilot»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No šī gada 21. augusta Riharda Vāgnera ielā 3, Rīgā atradīsies jauna izstāžu telpa “Pilot”, kas tapusi lai palīdzētu veidot vienotu Eiropas augstākās mākslas izglītības formu, informēja Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) pārstāvji. Jauno izstāžu telpu atklās ar starptautisku grupas izstādi “Vice Versa”.

Jaunizveidotajā izstāžu zālē plašākai auditorijai būs iespēja regulāri iepazīties ar jaunu talantīgu mākslinieku daiļradi, kā arī tiks veidotas neatkarīgo kuratoru izstādes un “EU4ART” alianses dalībnieku projekti. Izstāžu telpas izveidi iniciējusi “EU4ART” alianse un Latvijas Mākslas akadēmija, sadarbībā ar “Erasmus+” programmu un Rīgas pašvaldību.

Mākslas telpa tiks atklāta ar starptautisku grupas izstādi “Vice Versa”, kurā kuratore Auguste Petre aicinājusi dalībai četru alianses sadarbības skolu esošos un bijušos studentus, par izstādes konceptuālajiem pieturpunktiem izvēloties atslēgas vārdus “sadarbība”, “atklātība (un eksperiments ar to)” un “uzticēšanās”.

Izstādē piedalās mākslinieki Ilze Aulmane (Latvijas Mākslas akadēmija), Marija Kitcinga (Maria Kitzing, Drēzdenes Mākslas akadēmija) Lūca Lovāša (Luca Lovász, Ungārijas Mākslas akadēmija) un Stīvens Marigo (Steven Marigo, Romas Mākslas akadēmija).

Izstādes rīkotāji skaidro, ka jēdziena “vice versa” definīcija balstīta apvērstās attiecībās starp divām vai vairākām lietām, koncepcijām un idejām, cilvēkiem un pieredzēm. Vienlaikus, šī doma attiecas gan uz citādu jeb citu skatupunktu meklēšanu (gan cilvēciskajās attiecībās, gan mākslā), gan arī izceļ nepieciešamību pēc savstarpēji atvērtas kooperācijas.

Šī izstāde radīta kā kuratoriāls eksperiments par fiziski un psiholoģiski uztveramo atklātības vai atklāšanās stāvokli, kas nereti pieprasa drosmi un spēju uzticēties. Ideja par sadarbību izstādes kontekstā izmantota kā konceptuāls instruments, kas jaunizveidoto izstāžu telpu padara par avotu nebijušas mākslinieciskās pieredzes gūšanai un spēļu laukumu, kurā satiekas, iepazīstas un mijiedarbojas četri atšķirīgi mākslinieki.

“EU4ART” alianse ir starptautiska mākslas augstskolu apvienība, kuras ilgtermiņa mērķis ir stiprināt tēlotājmākslas studiju programmas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs.

ES “Erasmus+” atbalstītais projekta “EU4ART” alianses mērķis ir veidot Eiropas universitāšu iniciatīvu, kurā apvienojušās Romas mākslas akadēmija (Accademia di Belle Arti di Roma), Drēzdenes Mākslas akadēmija (Hochschule für Bildende Künste Dresden), Ungārijas Mākslas akadēmija (Magyar Képzőművészeti Egyetem) un Latvijas Mākslas akadēmija.

Izstāde “Vice Versa” būs apskatāma no 21. augusta līdz 24. septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti