Kultūras ziņas

Sākas arhitektūras nedēļa

Kultūras ziņas

Hamlets uz Daugavpils teātra skatuves

Ogrē atklāta mākslas zona

Ar Sidara «Kustību redzamajā telpā» Ogrē atklāta mākslas zona

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvija kļuvusi par vienu mākslas telpu bagātāka. Ar mākslinieka Pētera Sidara izstādi „Kustība redzamajā telpā” Ogrē atklāta jauna telpa mākslas norisēm. Ogres mākslas zona izveidota bijušajās kultūras centra garāžās, un tā cer piesaistīt mākslas telpai jaunus un radošu cilvēkus, tādējādi veicinot laikmetīgās mākslas izpratni.

Jaunizveidotā Ogres mākslas zona atklāta ar Latvijā un tālu aiz tās robežām pazīstamā mākslinieka Pētera Sidara izstādi „Kustība redzamajā telpā”. Ogres mākslas zona, kas ierīkota pilsētas Kultūras centra garāžās, mākslinieku aizrāvusi un iesaistījusi no pirmā brīža.

"Ienākot šinī telpā, Ogres mākslas zonas telpā, es jau, varētu teikt, sāku just turpmāko kustību, pavedienu, ko darīt tālāk, tas man ļoti iedeva kaut kādu stimulu, un tas, man liekas, bija pats galvenais," saka Pēteris Sidars.

Mākslas zonas ieceres autori cer, ka tā kļūs par vietu, kur taps laikmetīgā māksla un šī telpa būs kā magnēts jaunajiem talantiem, kas vēlētos īstenot pirmos soļus mākslā. Šim nolūkam mākslas zona sākusi sadarbību ar Latvijas Mākslas akadēmiju.

"Ideja, ka tāda varētu būt, radās gada sākumā un varētu teikt - kā tāds spontāns mirklis, ka ir telpa ēkā, kura līdz šim ir apdzīvota industriāli, bet kuru varētu sakārtot un kurā varētu notikt šie notikumi.Tad, kad šie notikumi sāk notikt, tu jau saproti, ka tas ir process, kurš ietekmē ne tikai ēku, ne tikai cilvēkus, kuri tajā strādā, kuri rūpējas un kuriem ir idejas, kas šeit varētu notikt, ka tas būtībā ir kaut kāda jauna domāšana," skaidro Ogres mākslas zonas kuratore Laila Baumane

Jauno mākslinieku veikumu Ogres mākslas zonā varēs aplūkot jūlija beigās, bet pagaidām – līdz jūlija vidum tur apskatāma Pētera Sidara darbu izstāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti