Ar performanci, filmu programmu un bērnu darbnīcu noslēgs «Survival Kit 10.1»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šonedēļ bijušajā Latvijas Universitātes fizmatu fakultātē Zeļļu ielā 2 noslēgsies laikmetīgās mākslas festivāls "Survival Kit 10.1", informē tā rīkotāji. 

Ceturtdien, 27. jūnijā, plkst. 18.30 pēdējo reizi apmeklētājiem ir iespēja iepazīt izstādi kopā ar tās kuratori Solvitu Kresi. Pastaigā pievienosies arī kuratore Joana Varša, kas pievērsīsies stāstam par mākslinieka Janeka Simona darbu, kas izstādīts “Survival Kit”.

Janeks Simons, "Sintētiskā folklora"
Janeks Simons, "Sintētiskā folklora"

Piektdien, 28. jūnijā, plkst. 19.00 tekstgrupa “Orbīta” uzstāsies ar jaunu dzejas un skaņas performanci, kurā dzejas lasītāja balss darbina dažādas elektromehāniskās skaņrades ierīces, un tālāk šī skaņa tiek apstrādāta ar efektu procesoriem. Skaņas pavadījuma avots ir dzejoļa ritms un intonācija. Vairums skaņu nāk no „Orbītas“ radītā trokšņu kombaina — no sistēmas, kurā iekļauti elektromotori, ūdens sūkņi, laboratorijas maisītāji, ventilatori, atsperes un daudzi citi elementi, bet daļa skaņas ainavas būs unikāla un taps uz vietas pasākumā, izmantojot uzstāšanās vietas skanisko potenciālu.

Sestdien, 29. jūnijā, plkst. 15.00 notiks Junnijas Jangas lekcija un filmu programmu "Prāta starpstāvoklis" angļu valodā. Video izpētes projekts veltīts māksliniekiem, kuri pēc komunistiskā režīma gala piedzīvojuši radikālu pārmaiņu periodu un kļuvuši par lieciniekiem tam, kā cilvēki pieņem jauno kapitālistisko dzīvesstilu

Svētdien, 30. jūnijā, laikā no plkst. 12.00 līdz 16.00 bērni varēs darboties radošajā darbnīcā kopā ar mākslinieci Izoldi Cēsnieci. Iedvesmojoties no šī gada festivāla tematikas, bērni radīs esošas un neesošas zemes, līmēs, zīmēs un veidos liela formāta kartes festivāla dārzā vai lietus gadījumā – izstādes ēkā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti