Ar masku gājienu atklās Tēlniecības kvadriennāles ekspozīciju Rīgas pilsētvidē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Sestdien, 5. septembrī, tiks atklāts laikmetīgās tēlniecības festivāls “Tēlniecības kvadriennāle Rīga 2020”, kas Rīgas pilsētvidē piedāvās apskatīt 12 jaunradītus Latvijā dzīvojošu mākslinieku darbus. Festivāla atklāšana tiks atzīmēta ar masku gājienu, kas pulksten 19.00 no Tallinas ielas pagalma dosies cauri Rīgas centram līdz Āgenskalna tirgum, pa ceļam atklājot vairākus mākslas darbus, informēja organizatori.

Atklāšanas gājiens veidots parādes teātra formā, radošajā komandā apvienojot kvadriennāles, teātra trupas “Kvadrifrons”, fonda “Initium” un Rīgas cirka pārstāvjus, šādi atzīmējot arī Rīgas cirka un “Kvadrifrona” pārcelšanos no Merķeļa ielas uz pagaidu mājām Āgenskalnā – Zeļļu ielā. Gājiena režisors Reinis Boters par gājiena ideju stāsta: “Laikā, kad politiķi mēdz piesavināties sabiedrības svētkus un sasniegumus, man šķiet svarīgi uzsvērt, ka Rīga ir 21. gadsimta Eiropas Savienības pilsēta, kurā katrs tās iedzīvotājs ir vienlīdz svarīgs. Šo gājienu vēlējos veidot tik demokrātisku, cik demokrātisks tas šajos ierobežojumiem pilnajos apstākļos iespējams. Lai arī tiks dotas norādes, gājiena dalībniekiem būs iespēja uz galamērķi doties pa sevis izvēlētu maršrutu un izvēlēties – distancēti sekot gājienam, vērot to no malas vai pat savām mājām.

Šis gājiens ir iecerēts kā svētki mūsu demokrātijai.”

Festivālam jaunus darbus radījuši mākslinieki Linda Boļšakova kopā ar Alvi Misjunu, Annu Ķirsi un pētnieci Dr. biol. Daci Kļaviņu, Valdis Majevskis, Karlīna Simeona Mežecka, +K+M+B (Kristians Brekte, Modris Svilāns, Māris Butlers), Ance Vilnīte, Donats Mockus, Gundega Evelone un Andris Landaus, Andris Maračkovskis, Jānis Noviks, Miķelis Mūrnieks, Viesturs Reinis, Anda Poikāne kopā ar Beati Poikāni un Mariju Luīzi Meļķi.

Donatas Mockus darbs "Homo Democraticus" (2020), darba vizualizācija
Donatas Mockus darbs "Homo Democraticus" (2020), darba vizualizācija

Tēlniecības kvadriennāle Rīga norisināsies 13. reizi, un kopš 1972. gada tā ir bijusi platforma gan Latvijas, gan pasaules pieredzi guvušo mākslinieku radošajam darbam, gan jauno talantu atpazīstamības veicināšanai, kā arī starptautiskas mākslas kopienas stiprināšanai. Šogad, ņemot vērā Covid-19 izplatību, festivāla organizatori piedāvās apskatīt mākslas darbus tieši pilsētvidē, kur iespējams efektīvāk ievērot sociālo distancēšanos un drošības pasākumus.

Gājiens iekļauts ikgadējā mūsdienu kultūras foruma “Baltā nakts” programmā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti