Ar mākslinieka Voldemāra Johansona personālizstādi Latvija sāk dalību Dubaijā notiekošajā kultūras nedēļā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Sestdien, 19. februārī, Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), Dubaijā tiek atklāta kultūras nedēļa, un Latvija savā paviljonā pasaulei piedāvās mūsu valsts reprezentējošu digitālās mākslas un kino pasākumu programmu.

Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale Latvijas Radio stāsta, ka Latvijas paviljons ir veidots kā jaunrades telpa, kur uzņēmējdarbība roku rokā ar kultūru un mākslu raisīs jaunas idejas. Latvija piedāvās trīs centrālos notikumus, un šodien tiks atklāta mākslinieka Voldemāra Johansona personālizstāde “Okeanos,” ko veido lielā ātrumā plūstoši, dotajā brīdī interneta lietotāju publicēti attēli. Darbs vērš uzmanību uz mūsdienu digitālās vides ietekmi, kas konkurē ar cilvēku tieksmi pēc tieša kontakta ar apkārtējo pasauli.

Lita Kokale par kultūras nedēļas programmu
00:00 / 00:41
Lejuplādēt

“Šī izstāde būs mākslinieka pirmais mēģinājums Apvienotajos Arābu Emirātos parādīt savu mākslu,” skaidro Kokale. “Izstādei 20. februārī sekos diskusija par digitālās vides radītajām iespējām un izaicinājumiem māksliniekiem. Tajā piedalīsies gan Latvijas, gan Apvienoto Arābu Emirātu mākslas vides pārstāvji. Savukārt 22. februārī notiks Latvijas pilnmetrāžas spēlfilmas “Bedre” seanss. Šī filma ir jau guvusi plašu starptautisku atzinību, un tādēļ vedam to arī atrādīšanai Apvienoto Arābu Emirātu publikai.” Filma “Bedre” ieguvusi vairākas balvas un nominācijas prestižos filmu festivālos ASV, Krievijā, Igaunijā, Ķīnā, Dienvidkorejā, Vācijā, Nīderlandē un Marokā. Latvija filmu virzīja arī ASV kinoakadēmijas balvai “Oskars” kategorijā “Labākā ārzemju filma”, taču šo nomināciju tā neieguva.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti