Ar intelektuālo meditāciju atklās domātāja un mākslinieka Bernāra Sordē izstādi «Transcendence II» Talsos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

2018. gada 4. augustā Talsu novada muzejā tiks atklāta domātāja un mākslinieka Bernāra Sordē (Bernard Sordet) gleznu, instalāciju un akvareļu izstāde “Transcendence II”.  Izstādes atklāšanā notiks latviešu–franču mākslinieku intelektuālā meditācija „Dz.aA-3” (Homo-Natura alteritas).

Bernāra Sordē darbu izstāde Talsu novada muzejā uzskatāma par turpinājumu 2015. gadā Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā notikušajai izstādei “Transcendence”, informēja Bernāra Sordē pārstāve Kristīne Našeniece. Izstādē Talsos būs apskatāmas vairākas 2015. gadā Madonā izstādītās gleznas, instalācijas un akvareļi.

Taču pirmo reizi Talsu muzejā būs redzamas gleznas un akvareļi no Bernāra Sordē jaunākās gleznu sērijas – “Veltījums migrantiem”. Divas no šīs sērijas gleznām jau tika izstādītas Eiropas Savienības mājā Rīgā 2015. gada nogalē un 2017.gadā, un saistībā ar tām notika diskusija ar domātāju un mākslinieku.

Izstādes atklāšanā, 4. augustā Talsu novada muzejā notiks latviešu–franču mākslinieku intelektuālā meditācija “Da.zA-3” (Homo-Natura alteritas). Tajā piedalīsies Bernārs Sordē, Liāna Langa, Juris Kalniņš, Ilmārs Latkovskis, Kristaps Krievs, Liene Dobičina, Rihards Plešanovs un Miķelis Dobičins. Intelektuālā meditācija aicina domāt par sabiedrības nākotni. Tās pamatvēstījums ir, ka sabiedrības nākotni nosaka mūsu skatījums uz cilvēku. “Da.zA-3” pirmizrāde bija Rīgas Anglikāņu baznīcā šī gada 31.maijā. Meditācija ritēs latviski un franciski (ar tulkojumu subtitros). Ieeja brīva.

Bernāra Sordē gleznu, instalāciju un akvareļu izstāde “Transcendence II” Talsu novada muzejā, K. Mīlenbaha ielā 19, būs apskatāma no 1. augusta līdz 9. septembrim (no otrdienas līdz svētdienai, katru nedēļu no plkst. 10.00 līdz 17.00). Izstādi atbalsta Francijas Institūts Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti