Apskatāma ieslodzīto gleznu izstāde «Pieskāriens brīvībai»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Vienā no Rīgas tirdzniecības centriem šodien atklāja Iļģuciema cietumā ieslodzīto sieviešu radīto gleznu izstādi. Tai dots nosaukums “Pieskāriens brīvībai 2”. Izstādes rīkotāji pārliecināti, ka ieslodzīto mākslas darbos saskatāma vēlme mainīt dzīvi, lai atkal iederētos sabiedrībā.

Izstādīto gleznu autores ir 15 ieslodzītās, kuras apmeklējušas kristīgās izglītības un audzināšanas programmas "Mirjama" Tēlotājmākslas studiju. Gleznošanas nodarbības notikušas reizi nedēļā, un izstādītās gleznas radītas mācību procesā.

Pasniedzējas pārliecinātas, ka savu uzdevumu izpildījušas, lai gan projekta sākumā viņām jaunais izaicinājums šķitis biedējošs. „Sākumā man bija ļoti bail tāpēc, ka cietumu es zināju tikai no filmām, un man likās - tur būs slēdži, durvis. Viņas ir pilnīgi tādi paši cilvēki - ejot pa ielu, mēs nezinātu, ka viņas ir cietumnieces,” saka gleznošanas pasniedzēja Evija Rudzīte.

Lielākā daļa ieslodzīto uz gleznošanas nodarbībām gājušas ar entuziasmu un sacījušas, ka pēc atbrīvošanas no cietuma turpinās gleznot un apmeklēs citu mākslinieku izstādes.

Izstādes “Pieskāriens brīvībai” rīko jau piecus gadus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti