Panorāma

Neticami: latviete nodzīvojusi līdz 140 gadiem?

Panorāma

Rēzeknieši par Andra Bērziņa lēmumu

Paziņoti grāmatu konkursa "Zelta ābele" rezultāti

Apbalvoti grāmatu mākslas konkursa «Zelta ābele» uzvarētāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Apbalvošanas ceremonijā Lielajā ģildē godināti grāmatu mākslas konkursa "Zelta ābele 2014" uzvarētāji, pastāstīja Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas izpilddirektore Dace Pugača.

No dzejas grāmatām balvu saņēma Vladimira Svetlova grāmata "Lietots", kuras māksliniece ir Ieva Skuja (Jelgavas tipogrāfija, izdevējs - "Orbīta"). Prozas žanrā par labāko atzīta autoru kolektīva grāmata "Proza", kuras mākslinieks ir Reinis Pētersons (Jelgavas tipogrāfija, izdevējs - "Orbīta").

Nominācijā "Skatāmgrāmatas bērniem" uzvarējusi Jura Zvirgzdiņa sērija "Miega pasaka" un "Ziemas pasaka" (dizains - Laura Mortensena-Floresa, ilustrācijas - Anita Paegle, Jelgavas tipogrāfija, izdevējs - "Zvaigzne ABC"). Savukārt par labāko lasāmgrāmatu bērniem atzīta Ingunas Cepītes un Jura Zvirgzdiņa "No Rīgas līdz Rīgai. Tobiass un Tama Lielajā bibliotēku ceļojumā" (māksliniece - Elīna Brasliņa, Jelgavas tipogrāfija, izdevējs - "Pētergailis").

No zinātniskajām grāmatām konkursā balvu ieguva autoru kolektīva veidotās "Gotharda Frīdriha Stendera Ābeces. Faksimili. Transkripcijas. Apceres" (māksliniece - Inese Hofmane, Jelgavas tipogrāfija, izdevējs - "Neputns"). Bet uzziņu literatūrā par labāko atzīta Kristīnes Zaļumas "Liepupes muiža" (māksliniece - Dita Pence, Jelgavas tipogrāfija, izdevējs - "Lauku Avīze").

Mākslas izdevumu jomā par uzvarētāju atzīta Jāņa Murovska un Anitas Vanagas "Jānis Murovskis. Sietspiede" (māksliniece - Ineta Berkmane, tipogrāfija - "Livonia Print", izdevējs - "Muretart"). Balvu par labāko fotoalbumu saņēma Kaspara Gobas un Gundegas Repšes "Rīgas salas" (mākslinieks - Ivo Grundulis, tipogrāfija - "Livonia Print", izdevējs - "Elm Media").

Par gada mākslinieku atzīts Zigmunds Lapsa. Kā vēstīts, balva par mūža ieguldījumu grāmatniecībā šogad piešķirta apgāda "Jānis Roze" izpilddirektorei Inārai Beļinkajai.

Grāmatu mākslas konkurss "Zelta ābele" notiek kopš 1993.gada. Tā pamatā ir ideja par grāmatu kā daudzu nozaru speciālistu veidotu mākslas darbu, kas atklāj grāmatas satura un formas māksliniecisko veselumu. Grāmatas noformējums atspoguļo sava laika māksliniecisko izpratni, poligrāfijas un papīra ražotāju iespējas grāmatas satura pilnīgākai atklāsmei. Konkursa mērķis ir veicināt grāmatizdošanas profesionālā un mākslinieciskā līmeņa izaugsmi un popularizēt sabiedrībā grāmatas, literatūru un lasīšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti