Anita Meldere piedāvā «Vasaras laiku» galerijā «Pegazs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Mākslas galerijā „Pegazs” no 23.februāra līdz 31.martam būs skatāma Anitas Melderes gleznu izstāde „Vasaras laiks”, kurā izstādes veidotāji sola "visas noskaņas, kuras saistās ar vasaru – krāsas, skaņas, smaržas un garšas".

„Tīrs audekls uz mana molberta arvien ir kādas jaunas dzīves sākums un cerība. Mani valdzina krāsas, līniju un manu pirkstu spēja uzburt dziļuma ilūziju,” saka māksliniece Anita Meldere.

„Mākslinieces Anitas Melderes (1949) glezniecība pārsteidz ar spēku un krāsu rotaļu, šķiet, ka visa dzīves izjūtu gamma rod izklāstu viņas darbos. Rotaļas ar krāsu, gaismu un emocijām uz audekla, skatītāju „ievelk” mākslinieces pasaulē un, „pabeidzot darbu ar skatīšanos”, izstādes vērotājs kļūst par radītāju – savu iespaidu, izjūtu, prieka un piedzīvojuma baudītāju,” norāda galerijas „Pegazs” vadītāja Līga Elizabete Sāne. „Glezniecība ir gadu gaitā mainījusies, un māksliniece ir izkopusi savu, atpazīstamu rokrakstu, kas apbur un valdzina.”

Izstāde „Vasaras laiks” galerijā "Pegazs" uzbur visas noskaņas, kuras saistās ar vasaru – krāsas, skaņas, smaržas un garšas. Izjūtu gamma, izlikta uz audekliem, atklāj mākslinieces dvēseliskās bagātības un dzīves pieredzes spēku. Māksliniece izliekot savus pārdzīvojumus uz audekla, ieved mūs savu tēlu pasaulē, liekot nojaust fantāziju, emociju un noslēpumu burvību.

Gleznotāja Anita Meldereikdienā strādā Rīgas Tehniskās universitātes jaunajā, modernajā radošo industriju centrā Ķīpsalā. Līdztekus gleznošanai māksliniece māca mākslu, viņa ir ar ilggadēju pieredzi, savulaik viņa strādāja Latvijas Mākslas akadēmijas Funkcionālā dizaina nodaļā, pasniedzot krāsu mācību, bet pašlaik– Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē, kur māksliniece vada Tēlotāja mākslas katedru, kur topošie arhitekti apgūst zīmēšanas prasmes.

Anitas Melderes gleznas atrodas muzejos un mākslas krātuvēs Latvijā, Lietuvā. Gruzijā, Krievijā, Japānā, kā arī privātkolekcijās Latvijā, Krievijā, ASV, Francijā, Beļģijā, Dānijā, Vācijā u.c. Mākslinieces darbi reproducēti nozīmīgos albumos, grāmatās un periodiskos izdevumos, kas izdoti Latvijā un ārzemēs, kā arī izdoti vairāki viņas darbu katalogi.

Anita Meldere sarīkojusi aptuveni 50 personālizstādes Latvijā un ārzemēs, tostarp 1995. un 2002. gadā Latvijas Nacionālā mākslas muzejā Rīgā, kā arī Vācijā, Kanādā, Beļģijā un Norvēģijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti