Rīta Panorāma

Saruna ar KNAB Politisko org. pārkāpumu izmeklēšanas nodaļas priekšnieka p.i. Karīnu Poļansku

Rīta Panorāma

Nedēļas nogalē Latvijas kausa 3x3 basketbolā finālturnīrs

Andrejostā apskatāma NFT galerija

Andrejostā tapusi Latvijā pirmā NFT mākslas galerija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Kriptovalūta strauji iekaro pasauli un piesaista arvien plašāka cilvēku loka uzmanību. Salīdzinoši nesen parādījies šīs valūtas paveids – NFT jeb neaizstājamo blokķēžu žetoni, kas daudziem jau saistās ar digitālo mākslu. Latvijā atklāta arī pirmā šīs digitālās mākslas galerija.

Galerijā iespējams apskatīt dažādus digitālos darbus no privātām kolekcijām, – arī tādu Latvijā un pasaulē atpazīstamu mākslinieku kā "Kiwie" veikumu. Šobrī galerijā skatāmi darbi no sešām dažādām kolekcijām. Tā ir viena no pirmajām šāda veida galerijām ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā. 

NFT jeb neaizstājamo blokķēžu žetoni ir daļa no kriptovalūtas pasaules. Galerijas izveidotāji skaidro: "NFT jeb "neaizstājamie žetoni" ir digitālas īpašumtiesības, tie saistīti ar unikāliem, reāliem priekšmetiem, piemēram, mākslas meistardarbiem. Iegādājoties žetonus, jūs iegādājaties daļējas vai pilnīgas īpašumtiesības uz šo vienu unikālo mākslas darbu. NFT žetoni darbojas kā sērijas numuri: tiem ir unikāla saistība ar tiešsaistes vai bezsaistes precēm, un to vērtību veido tādi faktori kā to retums, ieguldījuma potenciāls un saistītā aktīva nozīmīgums."

Galerija "Evolution NFT Galerija" atrodas Adrejostā nesen atklātajā atpūtas vietā "Street Food Sala". Uz to šobrīd tiek aicināti NFT mākslinieki un īpašnieki, kuri savus darbus gribētu izvietot plašākam cilvēku lokam, jo arī turpmāk šī vieta piedāvās telpu māksliniekiem, kuri būs ieinteresēti izstādīt savus mākslas darbus gan digitāli, gan arī fiziskā izpratnē. NFT mākslas galeriju iespējams apmeklēt bez maksas iestādes darba laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti