Alises Sondōres vērojumi par cilvēku paradumu maiņu skatāmi izstādē «Blues Cruise»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 14. jūlija līdz 25. jūlijam kultūrtelpas “Tu jau zini kur” Mazajā zālē būs aplūkojama Alises Sondōres instalācija “Blues Cruise”.

Alises Sondōres telpiskā ekspozīcija būs apskatāma izstāžu cikla “Artefaktu konstrukcijas” ietvaros. Cikla noslēdzošās izstādes pamatā ir mākslinieces vērojumi par cilvēku ikdienas paradumu maiņu pandēmijas ietekmē.

"Līdzīgi kā dodoties ceļojumā vai īslaicīgi pārceļoties nav iespējams paņemt līdzi specifiskos ikdienas rituālus, mīļākās satikšanās vietas un tuvo draugu loku, sastapšanās ar jauno situāciju var likties kā sevis pakļaušana dzīvei uz vientuļas salas. Aplūkojot šīs salas apdzīvotāju divas formas – “tūristus”, kuriem vienpatībā pavadītā pieredze un saskaršanās ar tās izraisītajām grūtībām ir kas jauns un mirklīgs, un “pamatiedzīvotājus”, kuriem šāds stāvoklis mēdz būt ikdiena arī pirms un pēc zīmīgā pandēmijas laika,

izstāde atgādina, ka šķietamā atsvešināšanās vienam no otra vienlaikus kalpo kā vienojošais elements un satikšanās punkts,"

vēstīja izstādes rīkotāji.

Alise Sondōre 2019. gadā absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļu, iegūstot bakalaura grādu. Kopš 2012. gada viņa veido videoinstalācijas dažādiem projektiem, kopš 2017. gada piedalījusies vairākās grupu izstādēs, tostarp “Nosaukumam nav nozīmes” Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. 2018. gadā norisinājās Alises Sondōres pirmā personālizstāde “Rūpīga neuzmanība” galerijā "Low". 

Izstāde būs apskatāma no trešdienas līdz svētdienai laikā no pulksten 16.00 līdz 21.00 Tallinas ielā 10-3.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti