Aleksejs Naumovs kļuvis par Francijas ordeņa kavalieri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Francijas vēstnieks Latvijā Stefans Viskonti 11. oktobrī gleznotājam, Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) rektoram prof. Aleksejam Naumovam pasniedza Ordeni mākslā un literatūrā (Ordre des Arts et des Lettres), pateicoties par ieguldījumu Francijas un Latvijas attiecību uzlabošanā kultūras jomā.

Gleznotājam ir piešķirta Ordeņa kavaliera (Chevalier) pakāpe, ar kuru līdz šim apbalvoti tādi kultūras un mākslas dižgari kā Tims Bērtons, Filips Glāss, Keita Blanšeta, Džūda Lovs un Kailija Minoga.

Ordenis ir Francijas Republikas goda apbalvojums, ko 1957. gada 2. maijā iedibināja Francijas Kultūras ministrija. Ar šo ordeni tiek apbalvotas personas, kuru radošie darbi ir snieguši īpašu devumu mākslas un literatūras jomā un kuras ir veicinājušas mākslas un literatūras prestižu Francijā un pasaulē.

Alekseja Naumova darbi līdzās izcilu Francijas mākslinieku darbiem tika eksponēti arī 2015. gadā Rīgas Biržā notiekošajā izstādē "Provansas valdzinājums". Vairāki mākslinieka darbi tapuši Francijā projekta "Live Paintings. World Cities" ietvaros. LMA Alekseja Naumova vadībā aktīvi piedalījās arī Latvijas Kultūras festivālā Francijā „Etonannte Lettonie" un festivālā "Francijas pavasaris" Latvijā.

Šī gada janvārī LMA notika četru jaunu franču mākslinieku izstāde, savukārt Parīzē decembra sākumā tiks atklāta mūsu jauno mākslinieku izstāde “Nākotnes gravitācija”. Turklāt "Erasmus+" ietvaros Akadēmijai ir sadarbība ar astoņām mākslas augstskolām Francijā.

Aleksejs Naumovs veidojis vairāk nekā 60 personālizstādes Latvijā un ārvalstīs, kā arī piedalījies vairākos desmitos grupu izstāžu. 2013. gadā Aleksejs Naumovs tika nominēts “Purvīša balvai”. Saņēmis Latvijas un ārvalstu apbalvojumus. 2012. gadā apbalvots ar Atzinības Krustu.

Tikmēr Alekseja Naumova gleznu izstāde šobrīd līdz 20. novembrim ir apskatāma Jūrmalas Mākslas skolas izstāžu zālē. Jūrmalniekiem ir iespēja apskatīt gan mākslinieka darbus, kas tapuši rakstnieces Ineses Zanderes grāmatai ”Kaķis brīvdienās”, gan baudīt Itālijas, Francijas un Latvijas ainavu burvību un krāsu dzidrumu.

Tikšanās ar Alekseju Naumovu un Inese Zanderi Jūrmalas Mākslas skolā gaidāma 5. novembrī plkst.11. 

Tajā pašā dienā - 5. novembrī plkst. 12 - mākslinieks vadīs gleznošanas meistarklasi pieaugušajiem. Meistarklase ir Jūrmalas Mākslas skolas šogad aizsāktās mūžizglītības programmas pieaugušajiem “ME!STARKLASES” ietvaros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti