Akcijā «Tēlniecības melnās dienas» aizsegs Rīgas skulptūras un pieminekļus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 12. līdz 17. novembrim Rīgā norisināsies pilsētvides mākslas akcija “Tēlniecības melnās dienas”, kas akcentēs autoru nozīmīgumu un mākslas darbu nepieciešamību, informēja Latvijas Mākslinieku savienībā.

Akcijas laikā dažādu paaudžu latviešu profesionālie mākslinieki Rīgas pilsētvidē no Vecrīgas, Bulvāru loka līdz Pārdaugavai un Šķirotavai savus autordarbus – 24 skulptūras un pieminekļus – aizsegs un iepakos, veidojot tos “neredzamus”.

Mākslas akcijas “Tēlniecības melnās dienas” dalībnieki vēlas aktualizēt vizuālās mākslas un kultūras lomu valsts un tās iedzīvotāju dzīvē.

Mākslinieki akcijā centīsies radīt vīziju par Rīgas pilsētvidi bez viņu radītajām skulptūrām un pieminekļiem.

Akcijas «Tēlniecības melnās dienas» norises karte
Akcijas «Tēlniecības melnās dienas» norises karte

Pamatojot akciju, tās rīkotāji skaidroja: “Nodokļu reformas izstrāde notikusi sasteigti, neizdiskutējot un neizvērtējot iespējamos draudus un ietekmi uz sabiedrību, nepiedāvājot reformas ietekmes novērtējuma modeļus sabiedriskai apspriešanai, un no tās visvairāk cietīs radošās personas, profesionālās kultūras jomas pārstāvji. Minētās reformas izraisīs tēlniecības nozares panīkumu un skulptūru izgatavošanas cenu kāpumu, jo lielformāta tēlniecības jomā nodokļu slogs trīskāršosies. Tas izpaudīsies jaunrades  darbu neesamībā.”

Akcijā piedalās: Aigars Bikše, Ojārs Breģis, Ģirts Burvis, Igors Dobičins, Ojārs Arvīds Feldbergs, Liene Mackus, Gļebs Panteļejevs, Ojārs Pētersons, Genādijs Stepanovs, Olga Šilova, Andris Vārpa, Aivars Vīlipsons, Guna Zvaigznīte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti