Aizsaulē aizgājis gleznotājs un grafiķis Aleksandrs Stankevičs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdienas rītā mūžībā aizgājis gleznotājs un grafiķis Aleksandrs Stankevičs (10.12.1932.-19.06.2015.), informē viņa meita Daniela Stīpniece.

Mākslinieks darbojies daudzās mākslas nozarēs - glezniecībā, grafikā, grāmatu grafikā, tēlniecībā, interjeru projektu veidošanā, izstāžu noformēšanā.

Stankevičs izstādēs piedalījies no 1956.gada. Viņam bijušas personālizstādes Rīgā, Viļņā, Tallinā, Maskavā, Sanktpēterburgā, Grieķijā, Polijā, Itālijā, Anglijā, Vācijā  un citviet.

Mākslinieka darbi aplūkojami Latvijas Nacionālajā Mākslas muzejā, Latvijas Mākslas fondā, Krievijas mākslas fondā-Maskavā, Zimmerli Mākslas muzejā (ASV) - Nensijas un Nortona Dodžu kolekcijā.

Stankevičs dzimis 1932.gadā 10.decembrī Rēzeknē. 1950.gadā viņš pabeidza Jāņa Rozentāla mākslas vidusskolu, bet vēlāk ar izcilību absolvēja Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Glezniecības nodaļu. No 1962.gada strādāja par pasniedzēju LMA Interjera un iekārtas katedrā, 1972.gadā kļuva par docentu, bet no 1975.gada līdz 1999.gadam bija LMA Grafikas nodaļas vadītājs. 1980.gadā kļuva par profesoru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti