Aicina pieteikties starptautiskajai laikmetīgās mākslas vasaras skolai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs aicina jaunos māksliniekus, mākslas kritiķus, kuratorus un interesentus no citām kultūras jomām pieteikties starptautiskajai vasaras skolai “Šodienas ģeogrāfijas. Kartēt vietas, pieredzes un idejas”.

Vasaras skola plānota Kuldīgā no 3. līdz 8. augustam, pieteikšanās termiņš ir 26. jūnijs, informēja Latvijas Laikmetīgās mākslas centra pārstāve Marta Krivade.

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs vasaras skolu rīko sadarbībā ar Kuldīgas Mākslinieku rezidenci un Latvijas Mākslas akadēmiju, un tās mērķis ir sniegt iespēju jaunajiem profesionāļiem brīvā un starpdisciplinārā formā pie mākslas vidē atzītiem lektoriem un radošo darbnīcu vadītājiem izzināt aktuālākos laikmetīgās kultūras kontekstus, attīstīt kritisko domāšanu un veidot kolektīvas mākslinieciskās pētniecības un radošās prakses.

Lekcijas, seminārus un radošās darbnīcas vadīs mākslinieki, kuratori, teorētiķi un kultūras pētnieki, viņu vidū mākslinieki Inga Erdmane, Diāna Tamane, Tanels Randers, Eleonora de Monteskjū, Mindaugs Gapšēvičs, Didema Pekūna, kurators Jonatans Habibs Enkvists, mediju teorētiķe Ilva Skulte un citi.

2018. gada vasaras skolas tēmu ietvars ir “šodienas ģeogrāfijas” – redzamās un neredzamās robežas, tostarp sociālās un kultūras robežas, transformāciju procesi un pieredzes, kas bieži nesakrīt ar nacionālajām un politiskajām ģeogrāfijām. To izzināšanā tiek iesaistītas “citādas” ģeogrāfijas kategorijas, kas aicina konstruēt un arī dekonstruēt zināšanas no visdažādākajiem laukiem, savienot objektīvus ar subjektīvus skatījumus. Arī māksla šādos mainīgajos apstākļos iesaistās kopēju zināšanu, sapratnes un uztveres lauku veidošanā.

Vasaras skolas programma notiks angļu valodā. Dalība bez maksas, taču dalībniekiem daļēji jāsedz uzturēšanās izmaksas 100 eiro apmērā. Vasaras skolai aicinam pieteikties, sūtot pieteikuma anketu, kas atrodama Latvijas Laikmetīgās mākslas centra mājaslapā, kā arī CV un motivācijas vēstuli angļu valodā. Papildus iespējams pievienot savu radošo darbu portfolio, publikācijas u.tml. Pieteikšanās termiņš: 2018. gada 27. jūnijs, norādītos dokumentus sūtot uz e-pasta adresi: [email protected]

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti