Aicina pieteikties mākslas plenēram «Domas lidojums» Rēzeknē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 16. līdz 22.maijam Rēzeknē desmito gadu pēc kārtas notiks Starptautiskais mākslinieku plenērs "Domas lidojums". Plenērā aicināti piedalīties kā pašmāju mākslinieki no Rēzeknes un citām Latvijas pilsētām, tā arī mākslinieki no citām valstīm. Šī gada plenēra moto ir "Pilsētā ar rozi matos", aicinot meklēt un ieraudzīt Rēzeknes vaibstos senajā leģendā un mūsdienās atrodamās vērtības.

Viena no Rēzeknes leģendām vēsta par princesi Rozi, kura joprojām mīt pilskalna dzīlēs un gaida drosmīgu, aktīvu, mērķtiecīgu un mīlošu izredzēto, kurš palīdzēs rast laimi savā pilsētā.

Pagājušajā gadā Rēzeknes jubilejas svētkos pilsēta saņēmusi īpašu muzikālo dāvanu - Jāņa Lūsēna un Guntara Rača dziesmu "Pilsēta ar rozi matos". Dziesmā ieskanas Rēzeknes sirdspuksti, kur katram iedzīvotājam rodama dziesma azotē un kas mūžam staro, būdama Latgales un pasaules vidū, tagadnes un nākotnes vidū, atbalsojoties katra rēzeknieša dvēselē kā pilsēta ar rozi matos.

Plenēra rīkotāji aicina āksliniekus šogad plenērā meklēt, atrast un atklāt no sava skatupunkta Rēzeknē - pilsētā Latgales sirdī - rodamās vērtības, kas mudina augt un ziedēt.

Pieteikšanās dalībai mākslinieku plenērā "Domas lidojums 2016" norisināsies 24.aprīlim. Plašāka informācija pieejama Rēzeknes pilsētas mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti