Aicina pieteikties Latvijas Laikmetīgās mākslas centra vasaras skolai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LLMC) vasaras skola “Sarunas par dzimti Baltijā un Austrumeiropā” notiks Kuldīgā no 31. jūlija līdz 5. augustam, medijus informē LLMC pārstāvji. Vasaras skolai aicināti pieteikties humanitāro zinātņu maģistrantūras un doktorantūras studenti, jaunie mākslinieki, mākslas zinātnieki, kuratori un kultūras pētnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

LLMC vasaras skolas organizatori norāda: “Patriarhālie, heteronormatīvie un uz dzimumu balstītie ieradumi, kas kultivēti gadsimtiem ilgi, nav izgaisuši arī šodien. To konfrontēšanā nenovērtējama loma ir feminisma kustībai un dzimtes studijām, kas aizsāka skaļi runāt par ilgstoši ignorētām dzimumu līdztiesības problēmām un uzstājušas uz izmaiņām dažādos politiskās, sociālās, ekonomiskās un kultūras dzīves aspektos, lai veidotu heterogēnu sabiedrību.”

Vasaras skolas programma pievērsīsies gan mākslas vēsturē marginalizētajiem stāstījumiem, gan ikdienas solidaritātes un emancipācijas jautājumiem mūsdienās, uzdodot jautājumus:

“Kādi sociālie un vēsturiskie iemesli veidojuši dominanci pār sievietēm mūsu reģionā? Kā māksla var kļūt par politisku praksi un mainīt iesīkstējušās politiskās un sociālās struktūras dzimtes kontekstā? Kā, pārskatot pagātni un pārinterpretējot arhīvus, mēs varam veidot alternatīvu nākotni?”

Latvijas Laikmetīgās mākslas centra vasaras skola notiek jau septīto gadu, un arī šogad tā rīkota sadarbībā ar Kuldīgas mākslinieku rezidenci un Latvijas Mākslas akadēmiju, lai sniegtu iespēju jaunajiem profesionāļiem brīvā un starpdisciplinārā formā lekcijās un radošās darbnīcās izzināt aktuālākos laikmetīgās kultūras kontekstus, attīstīt kritisko domāšanu un veidot kolektīvas mākslinieciskās pētniecības un radošās prakses. Šogad vasaras skolas uzmanības centrā būs feminisma un dzimtes studiju jautājumi vēsturiskā atskatā un šodien Baltijā un Austrumeiropā.

Vasaras skolas lektori un darbnīcu vadītāji būs pētnieki Redi Koobaka (Bergenas Universitāte), Bārts Pušavs (Kopenhāgenas Universitāte), kritiķe un kuratore Jana Kukaine (Latvijas Mākslas akadēmija), kuratore, māksliniece un dzejniece Laima Kreivīte (Viļņa), mākslinieki Jāna Kokko (Helsinku Mākslas akadēmija) un Vala T. Foltins / Valentine Tanz (Krakova / Kopenhāgena).

Programmas kuratores ir Ieva Astahovska un Andra Silapētere.

Vasaras skolas programma notiks angļu valodā. Dalība tajā ir bez maksas, taču dalībniekiem daļēji jāsedz uzturēšanās izmaksas 80 eiro apmērā.

Īpaši aicināti pietiekties Latvijas Mākslas akadēmijas studenti. Diviem motivētākajiem LMA studentiem tiks segtas uzturēšanās izmaksas.

Vasaras skolai iespējams pieteikties, angļu valodā aizpildot pieteikuma anketu.

Pieteikšanās termiņš ir 15. jūnijs. Atbildes par dalību vasaras skolā tiks izsūtītas līdz 22. jūnijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti