Kultūras ziņas

Antiromantiskais "Dons Žuans" Latvijas Nacionālajā operā

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Lienītes Slišānes adīšanas terapija izstādē "Uzdevums"

Adīšanas terapija – Lienītes Slišānes izstāde «Uzdevums» Nacionālajā teātrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Nacionālajā teātrī, turpinot teātra darbinieku – mākslinieku izstāžu ciklu, Jaunajā zālē atklāta gaismu mākslinieces Lienītes Slišānes personālizstāde "Uzdevums". Adījumu tehnikā darinātie darbi veltīti mākslinieces traģiski bojā gājušā dēla Osvalda piemiņai. Kā atzīst pati māksliniece, adīšana nomierina un veicina apziņas atslābināšanos, kas līdzīga meditācijai.

Lienīte Slišāne Latvijas Nacionālajā teātrī, galvenokārt Jaunajā zālē, strādā kā gaismu māksliniece un inženiere vairāk nekā 20 gadus. Šobrīd arī studē tekstilmākslu Latvijas Mākslas akadēmijas maģistrantūrā. Izstādē "Uzdevums" viņa pievērsusies sēru tēmai mākslā. 

"Šis lielais darbs ir mana dienasgrāmata, kopš es sāku strādāt Nacionālajā teātrī līdz tai trakajai dienai. Šis darbs ir manas emocijas, kad sabruka visa mana dzīve," atklāj Slišāne.

Pirms dažiem gadiem traģiski bojā gāja mākslinieces dēls. Nerimstošo sēru periodā Lienīte Slišāne sāka adīt. Teju 8 metrus garu vilnas darbu adīja divus gadus. Tajā ieadīti citāti dažādos šriftos no 63 izrādēm.

"Es visu mūžu esmu adītāja, bet šajā posmā es sapratu, ka adīšana man intuitīvi ir tas, kas man palīdz nomierināties. Riktīgi atslēgties no tās trakās pasaules. Un tad es sēdēju un adīju, adīju, adīju," atklāj māksliniece.

Izstādes nosaukums "Uzdevums" apzīmē mākslinieces šī brīža jautājumus pašai sev: "Kāda ir tagad dzīve? Ko man darīt? Kā man tālāk rīkoties un vispār – kas man jādara? Jo visu laiku man likās, ka es zinu, kas man jādara. Un tad es sāku atrast uzdevumus."

Izstāde "Uzdevums" Nacionālajā teātrī apskatāma vakaros, kad Jaunajā zālē notiek izrādes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti