AB dambī atklās naivās mākslas izstādi «Par spīti visam»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

No 9. novembra AB dambja parka teritorijā būs vērojama mākslas centra "Noass" rīkota brīvdabas izstāde "Par spīti visam". Izstādes ekspozīcija izvietota uz pieciem stendiem, kuri kalpo par ieejas durvīm dažādu mākslinieku radošajā darbībā. Durvju atslēga ir QR kods, kuru noskenējot mobilajā telefonā, atklājas stāstījums, audio gids un papildu vizuālais materiāls no Latvijas Naivās mākslas muzeja krājuma, informēja izstādes rīkotāji.

Latvijas Naivās mākslas muzeja veidotajā ekspozīcijā "Par spīti visam" ir skatāmi Arnolda Skrastiņa, Vijas Vētras, Žaņa Bulava, Mihaila Ramusa un Edgara Krīgera darbi. Visu autoru radošā darba periods lielākoties saistīts ar padomju laiku un atjaunotās Latvijas valsts pirmo desmitgadi.

Izstāde, caurvīta ar pasaku motīviem, iepazīstinās skatītāju ar mākslinieku skatījumu uz neseno Latvijas pagātni – padomju laika realitāti un šodienas mākslas kontekstu. "Tas ir stāsts par okupāciju, represijām un izsūtījumu, pāri visam izceļot radošas personības vēlmi pretoties necilvēcīgam režīmam un vienlaikus pastāvēt kā saprātīgai būtne," uzsvērts izstādes aprakstā. "Ikkatrs ekspozīcijā iekļautais mākslas darbs ir emocionāli piesātināts un ietver mehānismu, kuram, tikai nedaudz pieskaroties, atlaižas saspringtā atspere, sastingusī tēlu pasaule izplešas un pagātnes laiks rit atkal no jauna."

Skatītāji un parka apmeklētāji tiek aicināti iepazīties ar ekspozīciju, lai gūtu ieskatu naivajā mākslā – cilvēku radošajā darbībā, kas pastāvēja ārpus mākslas institūcijām, to normām un ierobežojumiem. "Naivās mākslas darbu vērtība ir to unikalitātē, īpaši uzsverot autoru radošumu un uzdrīkstēšanos izteiksmes līdzekļu meklējumos," atzīmēja izstādes rīkotāji.

Izstāde aplūkojama parka teritorijā jebkurā diennakts laikā bez maksas.

Izstāde tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Rīgas domes atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti