Kultūras ziņas

Iznākusi Viļa Daudziņa pirmā zīmējumu grāmata

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

"Rīgas Biržā" skatāma Latvijas glezniecības kolekcija

Maijā «Rīgas Biržā» aplūkojama Latvijas glezniecības kolekcija «Laikmeta refleksijas»

Tikai mēnesi mākslas muzejā "Rīgas Birža" būs skatāma izstāde "Laikmeta refleksijas". Tās ekspozīcijā aplūkojama "Rietumu Bankas" Latvijas glezniecības kolekcija, kuras pamatā 20. gadsimta latviešu izcilāko gleznotāju darbu izlase.

Izstādi "Laikmeta refleksijas" veido Latvijas autoru gleznas no "Rietumu Bankas" mākslas kolekcijas. Ekspozīcijā izcelti autori, kuru veikums ir neatņemama Latvijas mākslas vēstures sastāvdaļa.

"Tie ir 19 autori, kuri ļoti labi iezīmē gan visa 20. gadsimta mākslas raksturu, tieši, kas attiecas uz reālistiskās glezniecības līmeni, un parāda arī paaudžu maiņu mākslā," stāsta izstāžu kuratore Vita Birzaka.

Ikdienā gleznas atrodas bankas telpās un pieejamas apskatei vien šauram lokam.

Darbi, kas veido bankas mākslas krājumu, pēdējo 30 gadu laikā  iegādāti no privātkolekcijām.

"Tās gleznas dzīvo un, var teikt, ka arī strādā kopā ar mums, jo ikdienā tās atrodas bankas telpās pie darbinieku darba vietām, kopējās telpās. Tās var redzēt mūsu darbinieki un klienti, un tas rada ļoti pozitīvu, emocionāli jauku gaisotni," atklāj AS "Rietumu Banka" pārstāve Eleonora Gailiša.

Izstādē izcelta 20. gadsimta 20. – 30. gadu glezniecība, pēc tam šo pašu autoru vēlāks periods, kā arī viņu skolnieku darbi. Kopumā 44 gleznas. Neierasti košā interjerā gleznas izceļas Kristiana Brektes radītā scenogrāfijā.

"Ļoti labi, ka ir trīs Induļa Zariņa gleznas, jo, lai cik nebija populārs, būdams gan dažādos amatos, gan izstādēs, tagad viņa darbus tik bieži neredzam," komentē kuratore Vita Birzaka.

Izstādē "Laikmeta refleksijas" Latvijas izcilāko gleznotāju darbi mākslas muzejā "Rīgas Birža" aplūkojami līdz maija beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti