Ar starptautiskās izstādes atklāšanu noslēgsies Latgales grafikas simpozijs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pēc divu nedēļu intensīva darba studijās piektdien plkst. 16.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiek atklāta 11. starptautiskā Latgales grafikas simpozija noslēguma izstāde. Šogad simpozijs pulcēja deviņus māksliniekus no Polijas, Itālijas, Nīderlandes, Vācijas un Latvijas.

Kā Latvijas Radio norādīja izstādes kurators Aivars Baranovskis, divu nedēļu intensīvā radošā darbā mākslinieki radīja kompozīcijas, kas tiek nodotas skatītājam simpozija noslēguma izstādē, iezīmējot grafiķu individuālos rokrakstus un parādot grafikas medija plašo tehnisko daudzveidību.

Izstādes kurators Aivars Baranovskis par simpozija noslēgumu Marka Rotko mākslas centrā
00:00 / 00:43
Lejuplādēt

"Šis ir 11. simpozijs, ko organizē Rotko centrs tieši grafikas medijiem, un tas ir viens no nozīmīgākajiem pasākumiem Latgales reģionā, kas veltīts grafikas mākslai. Darbi veidoti ārkārtīgi dažādās tehnikās, bet tie visi ir grafikas paņēmieni – tās ir gan augstspiedes preses, gan arī digitālie paņēmieni. Un šo divu nedēļu laikā ir notikusi mākslinieku performance un prezentācijas, un tas viss ir rezultējies izstādē, kas šodien tiks atklāta."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti