«100g kultūras. Diskusija»: Kur būt Laikmetīgās mākslas muzejam?

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Televīzijas raidījumā „100g kultūras. Diskusija", runājot par to, kur varētu būt Laikmetīgās mākslas muzejs, nozares speciālisti atzina, ka Triangula bastions nav labākā vieta, kur šādu muzeju iekārtot.

„Ideālā vieta ir Andrejsala, bet nav reāli turpināt šo ideju veidot muzeju tur," izteicās Laikmetīgās Mākslas centra direktore Solvita Krese. Lai cik ļoti Kresei nepatiktu Triangula bastions, šoreiz tas ir reālākais variants.

Mākslas kritiķis Vilnis Vējš labprātāk nojauktu Triangula bastionu. Arī mākslas kritiķe Inga Šteimane uzskata, ka Triangula bastions nav labākā vieta Laikmetīgās mākslas muzejam un vajadzētu būvēt ēku muzejam no jauna. Kritiķe aicināja skatīties plašāk, proti, arī uz degradētajām teritorijām, par kuru attīstīšanu var saņemt Eiropas finansējumu

Regulāras vietas nepieciešamību argumentēja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce. Šobrīd ir trīs kolekcijas, kas paredzētas Laikmetīgās mākslas muzejam. Viena, ko vāc ABLV banka, otra – apmēram 200 darbi, kas iepirkti tieši šim projektam un atrodas LNMM kolekcijā, kā arī darbi, kurus LNMM turpina ik gadu iepirkt.

Skatītāju telefonaptaujā par balsis sadalījās aptuveni līdzīgi. Par Triangula bastionu, kā vietu Laikmetīgās mākslas muzejam, nobalsoja nedaudz vairāk par pusi – 54,4%, pārējie – pret.

Diskusijas turpinājumā izvērsās strīds par mākslas procesa nepārtrauktību. Ja Vilnis Vējš norādīja uz pārrāvumu, tad Solvita Krese un Māra Lāce iebilda, norādot uz vairākām izstādēm, kas nodarbojās ar laikmetīgās mākslas procesa pētniecību konkrētos periodos.

Raidījumu internetā var noskatīties LTV mājas lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti