Atklās Latvijas Mākslas akadēmijas diplomandu darbu izstādi

No 9. jūnija ikvienam interesentam būs apskatāma Latvijas Mākslas akadēmijas diplomandu darbu izstāde. Tajā varēs novērtēt jauno mākslinieku veikumu – vairāku gadu ilga studiju procesa rezultātu. Izstādē būs redzami gan bakalaura, gan maģistra programmu diplomandu darbi no visām studiju nozarēm, informēja akadēmijā.

Šogad vērienīgā izstāde, kurā apvienoti vairāk nekā simt mākslinieku darbi, veidota kā studiju process visiem iesaistītajiem un ir organizatoru komandas un visu diplomandu kopdarbs.

Izstādes organizatoru komandu veido dažādu akadēmijas nodaļu studenti, tādējādi apgūstot izstāžu producēšanu – no koncepcijas izstrādes līdz grafiskās un vizuālās identitātes izveidošanai. Savukārt jaunie diplomandi guva pieredzi radošā darbā ar telpu un izstāžu scenogrāfiju, strādājot paši pie savu mākslas darbu izvietojuma un eksponēšanas.

Papildus apjomīgām ekspozīcijām LMA ēkās Kalpaka bulvārī 13 un Kronvalda bulvārī 4, kurās izstādīti kopsummā 106 mākslinieku darbi, diplomandu izstāde sazarojas vēl divās atsevišķās grupu izstādēs Skolas ielā 18 un Brīvības ielā 40 un personālizstādē galerijā "Look!" – katra ar savu raksturu, scenogrāfiju un vizuālo identitāti.

No 16. līdz 18. jūnijam diplomandu izstādes programmu papildinās arī starptautiskais performances mākslas festivāls "Starptelpa", ko Latvijas Mākslas akadēmija uzņem savās telpās jau otro gadu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti