Zviedru rakstnieks Anderss de la Mote piedalīsies savas grāmatas atvēršanā Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Zviedru rakstnieks Anderss de la Mote (1971.) uz jaunā romāna “MemoRandom” iznākšanu ierodas Rīgā. 10. novembrī pulksten 17 Zviedrijas vēstniecībā Anderss de la Mote atvērs savu jaunāko romānu un atbildēs uz lasītāju jautājumiem.

Šis rakstniekam ir bijis ļoti piepildīts gads – iznākuši divi jauni romāni un apceļotas vairākas zemes, tiekoties ar lasītājiem. Bijušais policists un IT speciālists Anderss de la Mote kā rakstnieks īpaši pievēršas virtuālajai videi, caur kuru viņa radītie varoņi veic teju neiedomājamas darbības. Kritiķi par viņu saka, ka A. de la Motes rakstības stils ir īpašs, tas atšķiras no ikviena cita šobrīd rakstoša trilleru autora stila ar dziļo izpratni par vispasaules digitalizāciju un tās radītajām iespējām (ne velti autors, pirms kļuva par profesionālu rakstnieku, strādāja par drošības speciālistu vienā no pasaulē lielākajiem IT uzņēmumiem).

Andersa de la Motes radītie varoņi, sākot ar triloģijas [geim] dīvainīti, sociopātu Henriku Peteršonu, dēvētu par HP, un beidzot ar jaunā romāna izmeklēšanas darbinieku Dāvidu Saraku, ir nejauceņi, sliktie puiši, cilvēki ar diezgan vaļīgiem principiem. Viņi rada iespaidu, ka gatavi uz visu – un lielākoties tiešām tādi arī ir, bet ir arī brīži, kad gan HP, gan Dāvids vēlas izkļūt, vēlas būt parasti cilvēki un dzīvot vienkāršu dzīvi. Saistoši un tehnoloģiski precīzi iztirzājot mūsdienīgas un mūžīgas problēmas, Anderss de la Mote raksta vieglā valodā un ar nesatricināmu humora izjūtu.

Romānā “MemoRandom” galvenais varonis ir Dāvids Saraks, kura pienākums Stokholmas policijā ir savervēt slepenos ziņotājus un strādāt ar viņiem, tā atvieglojot policistiem cīņu ar organizēto noziedzību. Un Dāvidam tas padodas: kukuļošana, draudi, meli – atļauts ir viss, ja vien tiek iegūta vajadzīgā informācija. Pārējie kolēģi zina: slepeno informatoru, kas nodrošinājis Dāvidam slavu, sauc Jānuss. Tikai neviens nenojauš viņa patieso identitāti.

Negaidīti Dāvids cieš autoavārijā un, atgūstot samaņu, vairs neatceras, kas ir noticis pēdējo divu gadu laikā. Tikai to, ka viņa dzīvība ir briesmās. Lai aizsargātu sevi un citus, ir jāatgūst atmiņa un jāatrod Jānuss. Ikviens cenšas palīdzēt... Bet kurš ir draugs un kurš – ienaidnieks? Viņš neuzdrīkstas uzticēties – bet arī neuzticēšanās nav izeja!

Par spriedzes triloģiju [geim] autors apbalvots ar Zviedrijas Detektīvromānu rakstnieku akadēmijas debitantu balvu, un tā izdota jau 29 valstīs. “MemoRandom” ir pirmā grāmata par Dāvidu Saraku.

Romānu “MemoRandom” no zviedru valodas tulkojusi Ieva Pudure.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti