Zināmi Jāņa Baltvilka balvas pretendenti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Izvērtējot no 2012. gada maija līdz 2013. gada maijam Latvijā iznākušās bērnu grāmatas, žūrija nosaukusi četrus pretendentus uz Starptautisko Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā un grāmatu mākslā, informē balvas koordinatore Alise Nīgale.

 

Jāņa Baltvilka balvai bērnu literatūrā izvirzīti četri autori: Juris Zvirgzdiņš par grāmatām "Rīgas runča Maurīcija piedzīvojumi" (Jāņa Rozes apgāds, 2012), "Kad muzejā iespīd mēness jeb Tobiass un draugi sargā Rīgas vēsturi" (Liels un mazs, 2012) un "Seši stāsti par ASV vēsturi" (Pētergailis, 2013), Valdis Rūmnieks par grāmatu pusaudžiem "Atnācēju noslēpums" (Zvaigzne ABC, 2012), Inese Zandere par dzejoļu krājumu "Līze Analīze un citi slimnīcas skaitāmpanti" (Liels un mazs, 2012) un bilžu pasaku "Pūces svinības" (Liels un mazs, 2012), Lilija Berzinska par grāmatu "Ziloņu dārzs" (Dienas Grāmata, 2012).

Konkurence bērnu grāmatu ilustrāciju jomā šogad bijusi ļoti spēcīga. Jāņa Baltvilka balvu grāmatu mākslā žūrija piešķirs kādam no tālāk minētajiem māksliniekiem, kuru darbs ticis novērtēts kā ļoti veiksmīgs: Indra Sproģe par ilustrācijām mākslinieces pašas izdomātajai un uzrakstītajai grāmatai "Māci mani, Degunlāci" (PoliGrāma, 2012), Reinis Pētersons par ilustrācijām I.Zanderes grāmatai "Līze Analīze un citi slimnīcas skaitāmpanti" (Liels un mazs, 2012), P.van Lona grāmatai "Šausmu autobuss" (Liels un mazs, 2013) un L.Pastores grāmatai "Maskačkas stāsts" (Neputns, 2013), Gita Treice par ilustrācijām I.Samauskas grāmatai "Meitene, kura mācēja visas pasaules valodas" (Pētergailis, 2013), Edmunds Jansons par ilustrācijām A.Kivirehka grāmatai "Kaka un pavasaris" (Liels un mazs, 2012), Ilze Abika par ilustrācijām V.V.Landsberģa grāmatai "Zirga Dominika mīlestība. Ābolu pasakas" (Liels un mazs, 2012), dzejas bilžu grāmatiņu sērijas "BIKIBUKS" (Nr.1-12) dizaina autori Rūta Briede un Artis Briedis (sērijas sastādītāja Inese Zandere, ilustrējuši Reinis Pētersons, Juris Petraškēvičs, Kristīne Jurjāne, Līga Kičena (Kitchen), Edmunds Jansons, Maija Līduma, Andris Vītoliņš, Kristīne Luīze Avotiņa, Ilze Vītoliņa, Dace Sietiņa, Mārtiņš Zutis, Irēna Lūse, Anete Melece, Ūna Laukmane, Aleksejs Naumovs, Gita Treice, Gundega Muzikante, Ernests Kļaviņš (Liels un mazs, 2012-2013).

Latvijas bērnu un jaunatnes literatūras padomes prezidentes, Latvijas universitātes profesores Ilzes Stikānes vadītajā Baltvilka balvas žūrijā šogad strādāja literatūrpētnieks, žurnāla "Latvju Teksti" galvenais redaktors Jānis Ozoliņš, portāla "satori.lv" sadaļas "Ar bērniem" redaktore Dace Jaunupe-Bargā, vizuālo mākslu žurnāla "Studija" galvenā redaktore Līga Marcinkēviča, mākslas zinātniece, Latvijas Universitātes docente Austra Avotiņa un žurnālists Gundars Rēders.

Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā pasniegšana notiek kopš 2004. gada, bet kopš 2008. gada balvu piešķir arī vienam Baltijas jūras reģiona rakstniekam un viņa darba tulkotājam. Balvas uzdevums ir fokusēt sabiedrības uzmanību uz pozitīvu mērķi - bērnu, kurš lasa interesantu un skaistu grāmatu latviešu valodā.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti