Zanderei, Repšei un Hačatrjanai pasniegs rakstniecības balvu «Sudraba tintnīca»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ceturto reizi savas pastāvēšanas astoņos gados starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Ventspils pilsētas dome pasniegs kopēju balvu rakstniecībā "Sudraba tintnīca" par šajā rezidenču vietā tapušu darbu dzejā, prozā un tulkošanā.

Šogad žūrija lēma piešķirt balvas Inesei Zanderei (dzeja) par krājumu "Putna miegā", Gundegai Repšei (proza) par romānu "Labie ļaudis" un "Rakstnieku pavārgrāmatu un interviju apkopojumu "Rakstnieki ir"" un Nairai Hačatrjanai (tulkojums) par latviešu prozaiķu izlasi armēņu valodā. Katrs laureāts saņems 700 eiro.

Izcilības stipendijas 420 eiro apmērā un iespēju vienu mēnesi dzīvot Rakstnieku mājā šogad saņems grāmatu redaktore (vairāk nekā 150 nozīmīgu grāmatu) Gundega Blumberga un jaunā prozaiķe Zanda Tereško.

Žūrijas sastāvā strādāja Ventspils pilsētas domes izpilddirektors Aldis Ābele, Ventspils muzeja direktore Margarita Marcinkeviča, dzejniece Ieva Rupenheite, Ventspils galvenās bibliotēkas direktore Astra Pumpura, rakstnieks Andris Akmentiņš, dzejnieks un tulkotājs Edvīns Raups, rakstniece Dace Rukšāne-Ščipčinska un tulkotāja Maima Grīnberga.

Kā norāda žūrijas pārstāvji, vērtēšanas darbs kļūst aizvien sarežģītāks, jo šajā laikā starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja apliecinājusi savas darbības nozīmību ne tikai Latvijas kultūras dzīvē, bet arī starptautiskā līmenī - te pieteikušies un viesojušies literāti no vairāk nekā 60 pasaules valstīm. Rakstnieku mājā sarakstīto grāmatu skaits aizvien aug, pārsniedzot trešo simtu.

"Sudraba tintnīcas" apbalvošanas pasākums notiks 11.septembrī plkst.19 teātra namā "Jūras vārti" Ventspilī, integrējot to koncerta "Vēstules. Klusas dziesmas" ievaddaļā.

Balvu par Ventspils Rakstnieku un tulkotāju mājā radītu darbu dzejā, prozā un tulkošanā svinīgā ceremonijā pirmo reizi pasniedza 2008.gadā. Tolaik laureāti bija Agnese Krivade dzejā (Latvija), Kevins Vennemans prozā (Vācija) un Sergejs Moreino tulkošanā (Latvija/Maskava). 2010.gadā balvas tika pasniegtas Kristīnai Ehinai dzejā (Igaunija), Andrai Manfeldei prozā (Latvija) un Aleksandram Zapoļam tulkošanā (Latvija). 2012.gadā tika apbalvoti Eduards Aivars dzejā, Inga Žolude prozā un Dacei Meierei tulkošanā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti