Kultūras ziņas

Nacionālo operu turpmāk vadīs Egils Siliņš

Kultūras ziņas

Sluckas versija par R. Ezeras romānu "Aka"

Daudziņš. Plūdons un Upes dievs

Vilis Daudziņš iestudējis dzejas izrādi «Plūdons un upes dievs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Viļa Plūdoņa muzejā notiks aktiera Viļa Daudziņa iestudēto dzejas izrāde “Plūdons un upes dievs”, informēja muzeja pārstāvji.

Jaunā Rīgas teātra aktieris Vilis Daudziņš raksturo iestudējuma ideju: “Skanēs baisas un jutekliskas balādes, heroiskas poēmas un arī pa kādai smieklīgai rindai, kas tik labi raksturo šo daudzšķautnaino dzejnieku. Četri  lieliski mūziķi: Ieva Nīmane, Artūrs Bērziņš, Ernests Mediņš un  Jēkabs Nīmanis caurvij lasījumu ar īpaši šim notikumam sarakstītu mūziku. Tas būs mūsu stāsts par mākslinieku ar neatkārtojamu muzikalitāti un ritma izjūtu. Virtuozu vārda meistaru. Balāžu un poēmu karali. Cilvēku, kurš kļuva par upes dievu Plūdoni”.

Daiļlasīšana līdzās teātrim un dziedāšanai ir viens no cēlākajiem un augstākajiem izpriecas avotiem un viens no lietderīgākajiem un ieteicamākajiem sabiedrības laika kavēkļiem. Pacilādama jūtas un izglītodama prātu, daiļlasīšana veicina sabiedrības estētisko ieražu izdaiļošanu,” Vilis Plūdons rakstīja grāmatā  “Deklamacija jeb daiļlasīšana.”

“Mums ir milzīga bagātība un man šķiet ļoti, ļoti svarīgi šo bagātību celt tautai priekšā un rādīt, atgādināt, jo tas iedvesmo. Ir iecerēts, ka mums būs Rīgas pirmizrāde, vēl nezinām, kad, jādomā, ka kaut kad pēc Dzejas dienām. Septembra beigās, oktobrī,” atklāja Daudziņš.

Savukārt skatītāji norādīja, ka rodas sajūta – ir sākusies jauna ēra. “Man arvien biežāk sāk šķist, ka cilvēki ir izslāpuši pēc labas literatūras, dzejas un ir gluži vienkārši gatavi sēdēt un stundām klausīties, kā cilvēki runā dzejoļus,” teica skatītāja Zane Daudziņa.

V. Plūdoņa muzejs izveidots 1968. gada 20. martā dzejnieka dzimtajās mājās “Lejnieki”. Muzejs atrodas senā Zemgales lauku sētā Ceraukstē, Bauskas novadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti