VIDEO: Sarunas ar tautiešiem pasaulē – par Andra Akmentiņa romānu «Meklējot Ezeriņu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pasaules brīvo latviešu apvienība (PBLA) 25. novembrī pulksten 14.00 aicina uz tiešsaistes sarunu ar rakstnieku Andri Akmentiņu un novadpētnieci Daci Zvirgzdiņu par romānu “Meklējot Ezeriņu”. Fragmentus no grāmatas lasīs aktieris Mārtiņš Upenieks.

Tiešsaistes skatītāji varēs piedalīties sarunā, uzdodot jautājumus PBLA "Facebook" lapā, "100g kultūras" "Facebook" lapā, sabiedrisko mediju mājaslapā lsm.lv.

Andris Akmentiņš romānā “Meklējot Ezeriņu”, kas iznācis sērijā “Es esmu..”, stāsta par latviešu rakstnieku Jāni Ezeriņu (1891–1924). Abu rakstnieku satikšanās romānā ir kā literārs pētījums, pacelts koleģiālās sapratnes augstumos. Rakstnieks raksta par rakstnieku: “Centos iecelt autoru mūsdienu situācijā un rakstīt Ezeriņa stila noveles par mūsdienām. Romāna gaitā arī īstais Ezeriņš, izcils latviešu novelists un "Doriana Greja ģīmetnes" tulkotājs, izmisīgi meklē sevi, pamazām zaudējot iespējas ietekmēt savu portretu. Ezeriņa portrets jau sen pieder mums visiem, tomēr joprojām ir kustībā.”

Sarunā, ko vadīs LTV žurnāliste Eva Johansone, ar rakstnieku, dzejnieku Andri Akmentiņu un grāmatas konsultanti, novadpētnieci Daci Zvirgzdiņu tiks spriests par grāmatā atspoguļoto laikmetu un tā aktualitāti mūsdienās. Sarunā tiks izmantoti dokumentāli materiāli par Jāni Ezeriņu no Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja krājumiem. Autora izvēlētu fragmentu no grāmatas lasīs aktieris Mārtiņš Upenieks.

Latviešu dzejnieks un rakstnieks Andris Akmentiņš (1969) publicējas kopš 1988. gada. Iznākuši četri dzejoļu krājumi un stāstu kopojums. Par dzejas publikācijām saņēmis Klāva Elsberga prēmiju, bet par romānu "Skolotāji", kas iznāca "Dienas Grāmatas" izdotajā grāmatu sērijā "Mēs. Latvija, XX gadsimts", 2019. gadā ieguvis AKKA/LAA Autora balvu un Dzintara Soduma balvu.

PBLA rīkotajās septiņās sarunās piedalās latviešu rakstnieki, kuru romāni izdoti sērijās “Mēs. Latvija, XX gadsimts” un “Es esmu..”. Sarunu mērķis ir popularizēt latviešu literatūru tautiešiem visā pasaulē, iepazīstinot tuvāk gan ar latviešu rakstniekiem, gan viņu grāmatām.

Sarunu programma
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti