VIDEO: Paziņo Latvijas Literatūras gada balvas nominantus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

31. martā video konferencē pulksten 11.00 Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) ekspertu komisija iepazīstinās ar labākajiem literārajiem darbiem, kas nākuši klajā aizvadītajā gadā, nosauks mūža balvas ieguvēju un speciālbalvas ieguvēju.

Konferencē tiks paziņoti nominanti labākā dzejas darba, labākā prozas darba, labākā oriģinālliteratūras darba bērniem, labākā ārvalstu literatūras tulkojuma latviešu valodā un spilgtākās debijas kategorijās. Līdztekus taps zināms speciālbalvas ieguvējs par īpašu veikumu literatūrā un šī gada mūža balvas ieguvējs Latvijas rakstniecībā.

LALIGABA balvu ieguvējus aizklātā balsojumā noteiks ekspertu komisija, un laureāti tiks paziņoti īpašā LALIGABA balvu pasniegšanas “Literatūrē”, kas būs skatāma LTV1 30. aprīlī pulksten 21.05. Balvu ieguvēji saņems dizaina studijas "Mājo" veidoto LALIGABA lampu un naudas balvas.

Šā gada balvas sauklis "Vienā elpas vilcienā" iemieso ideju par literatūru kā aizraujošu brīvā laika pavadīšanas iespēju un arvien pārsteidzošu radošā kustībā esošu procesu, kas līdzinās vilciena reisiem, kas dodas dažādos maršrutos, atklājot arvien jaunas pieturas un galamērķus.

Latvijas Literatūras gada balvas ekspertu komisijā strādāja un 2019. gada literāro veikumu izvērtēja rakstnieks un literatūrkritiķis Guntis Berelis, dzejniece Anna Auziņa, rakstniece Evija Gulbe, literatūrzinātnieks un literatūrkritiķis Arnis Koroševskis, dzejniece Ieva Rupenheite, rakstnieks Pauls Bankovskis, literatūrzinātniece un skolotāja Lita Silova.

Latvijas Literatūras gada balva (LALIGABA) ir nozīmīgākais gada notikums literatūras nozarē Latvijā, tas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinības izteikšanu autoriem par izcilākajiem darbiem, kuri gada laikā publicēti Latvijas rakstniecībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti