VIDEO: Literatūras sarunas ar tautiešiem pasaulē – par romānu «Virsnieku sievas» stāsta Andra Manfelde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pasaules brīvo latviešu apvienība (PBLA) 28. oktobrī pulksten 14.00 aicina uz tiešsaistes sarunu ar rakstnieci Andru Manfeldi un vēstures konsultantu Ventu Zvaigzni par romānu “Virsnieku sievas”. Fragmentus no grāmatas lasīs aktieris Matīss Budovskis.

Tiešsaistes skatītāji varēs piedalīties sarunā, uzdodot jautājumus PBLA "Facebook" lapā, sabiedrisko mediju portālā LSM.lv vai "Zoom" platformā, iepriekš piesakoties dalībai, rakstot uz e-pastu: [email protected].

Romāns “Virsnieku sievas”, kas iznācis vēstures romānu sērijā "Mēs. Latvija, XX gadsimts", stāsta par Karostu – Liepājas pilsētas daļu – 70. gados. Dzīve divās pasaulēs, kuras savieno izgriežams tilts ar caurlaides posteni, pa vidu – karakuģu un zemūdeņu ceļš. Militāristi un civilisti, krievi un latvieši, savējie un svešie. Sarunā, ko moderēs LTV žurnāliste Eva Johansone, ar Andru Manfeldi un Ventu Zvaigzni runās par grāmatā atspoguļoto laikmetu un aktualitāti mūsdienās.

“Liepājas Karostas pasaulīte, šī slēgtā zona, jau tūlīt paģēr tādu kā ētisku uzstādījumu, ka cilvēka cilvēkam celtās robežas neko nepasargā un nerada, nevienu nedara laimīgāku. Taču cilvēki vēstures ritumā spītīgi ceļ robežas, grauj tradīcijas – un cieš. Cieš arī padomju virsnieki, kas te ieradušies sargāt komunistu iekarojumus, un viņu sievas – šī militārā anklāva iemītnieki uz romāna laiku kļūst par tādu kā placdarmu, kurā saduras robežu cēlēju un to grāvēju vērtību mīti," par grāmatu raksta dzejnieks un tulkotājs Edvīns Raups.

PBLA rīkotajās septiņās sarunās piedalās latviešu rakstnieki, kuru romāni izdoti sērijās “Mēs. Latvija, XX gadsimts” un “Es esmu..”. Sarunu mērķis ir popularizēt latviešu literatūru tautiešiem visā pasaulē, iepazīstinot tuvāk gan ar latviešu rakstniekiem, gan viņu grāmatām.

Sarunu programma
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti