VIDEO: Literatūras sarunas ar tautiešiem pasaulē – Arno Jundzes romāns «Sarkanais dzīvsudrabs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pasaules brīvo latviešu apvienība (PBLA) Lāčplēša dienā, 11. novembrī, pulksten 14.00 aicina uz tiešsaistes sarunu ar rakstnieku Arno Jundzi un literatūrzinātnieci Bārbalu Simsoni par romānu “Sarkanais dzīvsudrabs”. Fragmentus no grāmatas lasīs aktieris Andris Bulis.

Tiešsaistes skatītāji varēs piedalīties sarunā, uzdodot jautājumus PBLA "Facebook" lapā, sabiedrisko mediju portālā LSM.lv vai "Zoom" platformā, iepriekš piesakoties dalībai, rakstot uz e-pastu: [email protected].

Romāns “Sarkanais dzīvsudrabs”, kas iznācis vēstures romānu sērijā "Mēs. Latvija, XX gadsimts", aizraujoši stāsta par deviņdesmito gadu Latviju. Sarunā, ko moderēs LTV žurnāliste Eva Johansone, ar rakstnieku, kultūras žurnālistu un Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētāju Arno Jundzi un literatūrzinātnieci Bārbalu Simsoni, runās par grāmatā atspoguļoto laikmetu un aktualitāti mūsdienās.

“Nesenajā mūsu valsts vēsturē Arno Jundze atradis tādus sižeta pavērsienus un notikumus, kas lasītāja interesei neļauj atslābt ne mirkli. Te ir vieta gan slepkavām un bandītiem, gan miesas baudām un sirdsšķīstai mīlestībai, gan čekas aģentiem un mežabrāļiem, gan mirušajiem un augšāmcēlušajiem, gan garā bagātajiem un nabagajiem. Ja man vaicātu — vai tiešām arī tā vajadzētu rakstīt par Latvijas divdesmitā gadsimta vēsturi, es nešaubīgi atbildētu — jā, protams, ja vien rakstnieks spēj ņemt pretī to, ko dzīve sniedz pilnām riekšavām," par grāmatu raksta redaktore Gundega Blumberga.

PBLA rīkotajās septiņās sarunās piedalās latviešu rakstnieki, kuru romāni izdoti sērijās “Mēs. Latvija, XX gadsimts” un “Es esmu..”. Sarunu mērķis ir popularizēt latviešu literatūru tautiešiem visā pasaulē, iepazīstinot tuvāk gan ar latviešu rakstniekiem, gan viņu grāmatām.

Sarunu programma
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti