VIDEO: Cilvēks un piemineklis. Dzejas lasījumi Esplanādē Raiņa 150.jubilejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Raiņa 150. dzimšanas dienā, 11.septembrī, pie dzejnieka pieminekļa Esplanādē notika dzejas lasījumi nolietotā pilsētvidē “Cilvēks un piemineklis”, kurā piedalijās kupls dzejnieku pulks. Šo pasākumu bija iespējams skatīties tiešraidē lsm.lv. Tiem, kuriem neizdevās redzēt šo notikumu, piedāvājam pasākuma video ierakstu.

Pie Raiņa pieminekļa uzstājās Knuts Skujenieks, Jānis Peters, Inese Zandere, Leons Briedis, Jānis Rokpelnis, Edvīns Raups, Eduards Aivars, Anna Rancāne, Māris Salējs, Arvis Viguls, Inga Gaile, Ingmāra Balode un Henriks Eliass Zēgners. Dzejnieki ne tikai lasīja savus darbus, bet arī dalījās atmiņās par piedzīvoto Esplanādes pasākumos padomju laikos, bet jaunākās paaudzes dzejnieki reflektēja par Raiņa nozīmi.

Pasākumu atklāja Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētāja Arno Jundzes un arhitekta Jāņa Dripes uzrunas. Dzejas lasījumus papildināja Rīgas jaukto koru grupa.

Jau vēstīts, ka Latvijā 11.septembrī tiek plaši atzīmēta Raiņa 150. dzimšanas diena. Jubilāram par godu iestudētas izrādes, izdotas grāmatas, īpaša avīze un pastmarkas, notiek dzejas lasījumi un dzejnieka godināšana ar viņu saistītās vietās Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti